Linkuri accesibilitate

Șefa ANAF, Mirela Călugăreanu, numită la conducerea CA al CEC Bank


Mirela Călugăreanu

Mirela Călugăreanu a fost numită vineri de la conducerea Consiliului de Administrație al CEC Bank la propunerea ministrului de Finanțe Florin Cîțu, în baza unui memorandum adoptat de guvern joi seară.

Adunarea Generală a Acţionarilor CEC Bank a aprobat vineri numirea președintei ANAF în funcţia de preşedinte al CA, anunță banca într-un comunicat.

„Adunarea Generală a acţionarilor CEC Bank, instituţie de credit controlată integral de statul român, prin Ministerul de Finanţe, a aprobat azi schimbări la nivelul Consiliului de Administraţie. Astfel, Mirela Călugăreanu, membru ne-executiv al Consiliului de Administraţie al CEC Bank din 2017, a fost numită Preşedinte al Consiliului, în locul lui Valentin Mavrodin, al cărui mandat de Preşedinte a fost revocat, acesta rămânând membru ne-executiv în cadrul Consiliului de Administraţie", se spune în comunicatul CEC Bank.

Conducerea CEC Bank este asigurata de Consiliul de Administratie, care are in componenta șapte membri executivi și ne-executivi numiți de Adunarea Generală a Acționarilor. Din rândul membrilor Consiliului de Administrație, cei executivi sunt și membri ai Comitetului de Direcție al băncii, prin care asigură conducerea operațională a acesteia.

Noua componență a consiliului de administrație al CEC Bank.

  • Mirela Călugăreanu, președinte al CA, membru ne-executiv;
  • Valentin Mavrodin, membru ne-executiv;
  • Ciprian Badea, membru ne-executiv
  • Mirela Sitoiu, membru ne-executiv
  • Mihai Gogancea Vătășoiu, membru ne-executiv
  • Bogdan Constantin Neașcu, membru executiv, director General și președinte al Comitetului de Direcție;
  • Mihaela Lucica Popa, membru executiv, membru al Comitetului de Direcție

Mirela Călugareanu, 53 de ani, este membru al CA din 2017 și are 29 de ani de experiență în Finanțele Publice și în cadrul ANAF. A fost coordonator al proiectului de Modernizare a ANAF, derulat în parteneriat cu Banca Mondială, prin care s-a făcut informatizarea instituției. A absolvit ASE și are un doctorat în finanțe.

Numirea ei la șefia ANAF a fost făcută prima oară în 2017, în guvernul PSD condus de Mihai Tudose, când departamentul antifraudă a făcut mai multe controale la instituții media incomode pentru puterea PSD și neagreate de președintele PSD de la acea vreme, Liviu Dragnea, acum în închisoare. Schimbată cu favorita lui Darius Vâlcov, o vreme consilier al premierului Dăncilă, impus acesteia tot de Liviu Dragnea, Călugăreanu a fost renumită la șefia ANAF după ce Dăncilă a devenit președinte al PSD după condamnarea la închisoare a lui Liviu Dragnea. Ea a fost menținută în funcție de guvernul PNL, care a preluat guvernarea în noiembrie trecut.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG