Linkuri accesibilitate

Nancy Pelosi a vorbit cu șeful Statului Major cum să-l țină departe pe Trump de butonul nuclear


SUA - Nancy Pelosi și Donald Trump
SUA - Nancy Pelosi și Donald Trump

Președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, le-a spus vineri colegilor săi, într-o scrisoare, că a vorbit cu președintele șefilor de Stat Major despre președintele Trump și codurile nucleare.

"În această dimineață, am vorbit cu președintele șefilor de Stat Major, Mark Milley, despre măsurile de precauție care există pentru a împiedica un președinte instabil să inițieze ostilități militare sau să acceseze codurile de lansare și să ordone un atac nuclear", le-a scris Pelosi colegilor săi, citată de CNN.

Ea spune că nici nu poate exista o situație mai periculoasă decât cea în care se află acest președinte „nemulțumit”, motiv pentru care, spune șefa Camerei Reprezentanților, „trebuie să facem tot ce putem pentru a proteja poporul american de atacul său dezechilibrat asupra țării noastre și a democrației noastre".

În scrisoare, ea le mulțumește membrilor Camerei Reprezentanților care au fost în clădirea Congresului când a fost invadată de susținătorii lui Donald Trump. Pelosi a deplâns moartea ofițerului Brian Sicknick în urma asaltului dat asupra Capitoliului și a spus că speră să audă de la Pence „cât mai curând posibil” că-l va înlătura pe Trump din funcție.

„În urmă cu aproape cincizeci de ani, după ani de zile în care l-au acceptat pe președintele lor necinstit, republicanii din Congres i-au spus în cele din urmă președintelui Nixon că este timpul să plece. să-și părăsească biroul imediat. Dacă președintele nu renunță la funcție imediat și de bună voie, Congresul va continua acțiunea noastră ", a mai scris Pelosi.

XS
SM
MD
LG