Linkuri accesibilitate

Șeful ALDE Teleorman, audiat la DNA după ce a vândut Ambulanței locale măști cu 60 de lei


Samuel Calotă, liderul ALDE Teleorman, a fost audiat miercuri la DNA după ce a vândut serviciului de ambulanță Teleorman măști FFP2 cu 60 de lei bucata fără TVA.

El a fost însoțit la parchet de Viorel Mocanu, fost agent guvernamental la CEDO, apărător al Sorinei Pintea și al Rovanei Plumb. Ca reprezentant al statului român la CEDO, Mocanu a schimbat linia de apărare a statului român în favoarea fostului lider al PSD în procesul Dragnea vs România, retrasă între timp de MAE tocmai pentru că era împotriva intereselor statului român.

Informația de Teleorman a scris că farmacia Centro din Alexandria, care ar fi controlată de Sami Calotă, a vândut Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Teleorman, printre altele, măști FFP2 cu 60 de lei bucata, fără TVA.

Farmacia Centro Invest SRL din Alexandria a vândut Serviciului de Ambulanță Județeană Teleorman 500 de combinezoane cu 43 de lei bucata în valoare totală de 22.500 de lei, 2000 de măști K95-FFP2 cu 60 de lei bucata (fără TVA) în valoare totală de 120.000 de lei, 5.000 de măști simple cu 7 lei bucata în valoare totală de 35.000 de lei, scrie G4Media, care a consultat sistemul electronic de achiziții publice. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma Farmacia Centro Invest SRL din Alexandria este deținută de Sorinel Petreaca (46 de ani) și Andrei Leonard Calotă (26 de ani), mai scrie sursa citată.

Samuel Calotă a fost director al Spitalului de Psihiatrie Poroschia din Teleorman, fost consilier în MAI și consilier al deputatului Ică Florică Calotă. Unul din fii săi a fost iubitul Alexandrei Dragnea, fiica fostului lider PSD. Sami Calotă a fost acuzat de Romică Părpălea, denunțător în dosarul Referendumul împotriva lui Liviu Dragnea, că ar fi încercat să-l mituiască cu 100.000 de euro mită ca să-și retragă denunțul, scrie Liber în Teleorman.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Drogat și închis: un activist rus povestește despre abuzul psihic
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:05:34 0:00
XS
SM
MD
LG