Linkuri accesibilitate

Șeful clanului Cordunenilor, eliberat condiționat din închisoare


Costel Corduneanu fusese condamnat în luna ianuarie la trei ani de închisoare. Acum, în urma unei contestații formulate de acesta, judecătorii de la Tribunalul Mureș au decis eliberarea sa condiționată, scrie Ziarul de Iași.

Corduneanu formulase mai multe cereri de eliberare invocând că, în urma unei decizii formulate de magistrații din Mehedinți, care i-au scăzut din pedeapsă perioada petrecută în arest preventiv, el întrunea fracția necesară pentru a fi eliberat.

1 an şi 2 luni au fost scăzuţi din arestul preventiv petrecut în 2010-2011, în dosarul în care a fost în cele din urmă condamnat.

Judecătorii au luat în calcul și alte 9 luni de arest de-ale lui Corduneanu. E vorba de o perioadă de încarcerare din 2004-2005, când Costel Corduneanu era acuzat de trafic de droguri.

În acel dosar, Corduneanu a fost în cele din urmă achitat definitiv.

În ianuarie 2020, Costel Corduneanu a primit 3 ani de închisoare cu executare după ce a fost declarat vinovat că a plătit un hacker să îi spioneze laptopul fostei soții, pentru a descoperi dacă aceasta face sau nu videochat, conform Adevărul.

În același timp, 24 din cei 27 de membri ai clanului Cordunenilor au fost achitați, tot în ianuarie, într-un dosar de crimă organizată după ce faptele s-au prescris, au fost clasate sau nu au fost probate de procurori.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG