Linkuri accesibilitate

Ștefan Mandachi: „Am primit propuneri să intru în politică pe care le-am declinat ferm”


Ștefan Mandachi, la inaugurarea primului metru de autostradă din Moldova
Ștefan Mandachi, la inaugurarea primului metru de autostradă din Moldova

Antreprenorul Ștefan Mandachi, cel care a devenit mai cunoscut după ce a construit primul metru de autostradă din Moldova și lansat campania #ȘîEu, prin care cerea crearea de autostrăzi, a declarat pentru Europa Liberă că a primit oferte pentru a intra în politică, însă le-a refuzat.

„Am primit propuneri să intru în politică pe care le-am declinat ferm. Au fost propuneri generale, nu pentru vreun post sau vreo funcție”, a spus antreprenorul sucevean pentru Europa Liberă.

El nu a vrut să precizeze din ce parte a spectrului politic a primit propunerile, însă a punctat că nu își dorește să facă politică.

Scopul lui, în continuare este să militeze pentru crearea Autostrăzii Moldovei.

„Nu mă voi astâmpăra până nu văd autostrada la Suceava. #ȘîEu face parte din ființa mea și mi-l voi asuma pentru totdeauna”, a spus Mandachi.

Suceveanul spune că acest protest l-a învățat că solidaritatea se construiește doar în momentul în care cineva preia inițiativa își pune ideea în aplicare.

„Am învățat că solidaritatea se construiește acționând. Fără să fi acționat eu personal, nu m-ar fi băgat nimeni în seamă. Am aflat că antreprenorii se unesc dacă văd un imbold de curaj. Constat că românii nu sunt atât de dezbinați cum s-a repetat în ultimii 30 de ani”, a explicat el.

Ștefan Mandachi spune că nu se teme de nimic, însă „ia în considerare că poate fi șicanat”.

De curând, circulă pe Internet o poză în care apare președintele Klaus Iohannis fotografiat cu un grup de turiști pe munte, sugerându-se că unul dintre aceștia este chiar Ștefan Mandachi. Însă atât bărbatul cu barbă din poză, cât și Ștefan Mandachi au spus răspicat, pe conturile personale de Facebook, că s-a produs o confuzie.

Inițiativa suceveanului, de a construi primul și singurul metru de autostradă din Moldova, din fonduri proprii (4.500 de euro, portivit spuselor sale), și-a găsit ecou în întreaga țară.

De la antreprenori și companii străine, care au criticat de-a lungul anilor lipsa infrastructurii din România, până la cetățeni obișnuiți, foarte mulți români s-au solidarizat cu protestul, care a devenit cunoscut sub numele #șîeu.

Proteste au avut loc în mai multe orașe din țară: București, Cluj, Iași, Sibiu sau Ploiești s-au solidarizat cu protestul #șîeu.

Demersul suceveanului a fost aspru criticat de liderul PSD Liviu Dragnea, care l-a catalogat pe antreprenor drept „șmecher” și i-a sugerat că mai bine ar fi donat banii unei case de copii.

Ștefan Mandachi are 33 de ani, este de profesie avocat, este pasionat de cinematografie, dar a ales să devină antreprenor.

„Am găsit independența în antreprenoriat și nu vreau să mă mai despart de vocația vieții mele. Voi rămâne fidel libertății, visurilor și pasiunilor mele”, povestește antreprenorul pe blogul său.

El este proprietarul unui lanț de restaurante fast-food, pe care l-a dezvoltat în sistem de franciză, dar și a altor francize în zona de restaurante, hoteluri și spații de evenimente.

XS
SM
MD
LG