Linkuri accesibilitate

Îmbulzeală la DSP sector 2 pentru un aviz de ieșire din izolare care nu e necesar


DSP sector 2, avize date la gard, fără respectarea distanței sociale
DSP sector 2, avize date la gard, fără respectarea distanței sociale

Zeci de persoane care au revenit din străinătate și au stat în izolare se îmbulzesc de luni dimineață la Direcția de Sănătate Publică a sectorului 2, fără să respecte vreo distanță socială, pentru obținerea unei adeverințe dată peste gard, care să ateste că au ieșit din izolare și de care Ministerul Sănătății spune că nu este nevoie.

Oamenii se plâng că la mailul și telefonul instituției nu răspunde nimeni iar programul cu publicul al instituției este de doar două ore, între 13.00 și 15.00, motiv pentru care se adună și cu câte două ore înainte.

Potrivit unui ordin al Ministerului Sănătății, la ieșirea din izolare este suficientă completarea unei declarații pe propria răspundere, depusă la medicul de familie pentru obținerea concediului medical, avizul DSP fiind necesar doar la ieșirea din carantină instituționalizată, obținerea sa făcându-se, oricum, online.

Oamenii prezenți la DSP Sector 2 spun că medicii de familie le-au cerut documentul pentru eliberarea concediilor medicale, potrivit Digi 24.

În sectorul 2 au fost cele mai multe cazuri de infectare din București, transmite sursa citată.

XS
SM
MD
LG