Linkuri accesibilitate

Jurnalul Irinei (1). Vacanța ideală este la țară, în Maldive


Romania - Roșia Today, generic 2019
Romania - Roșia Today, generic 2019

11:45 - Mi-a lăsat următorul bilet pe pernă: ”Iri, m-am dus la pescuit cu doi “penali” locali cum ar zice neamțul. Intră pe pagina mea de Facebook și postează un text frumos pentru idioții de-acasă care mă-njură pe net că n-am fost la Ateneu să-l salut pe moșul Iunker și să-l aplaud pe Donald Tusk când a vorbit el româneste. Stii ceva? Mi se fâlfâie! Pup!”.


12:05 – Am pus pe pagina de Facebook a lui Liviu următorul mesaj: ”Dragi români, nu sunt in vacanță. Mă aflu în vizită la viitorii nași, care și-au luat un sejur pe Insula Belina din Maldive. Aici stau ei, ce sa fac? Trebuie sa pregatesc nunta, nu? Îi felicit pe Dăncilă, Tăriceanu și Iordache pentru prestația de la Ateneu și-i spun lui Donald Tusk doar atât: dacă taică-tu și-a permis o Dacie 1300 înainte de '89, înseamnă că ori a furat, ori era securist polonez.”

12:56 – Ma cam plictisesc.

12: 60 - M-a sunat Lia Olguța să mă roage, din nou, să-l bat la cap pe Liviu în legătură cu portofoliul de la Transporturi. Mi-a spus așa, citez: ”Irina, mor. M-am săturat să-l iau la mișto toată ziua pe neamț. Vreau acțiune! Nu vreau sa ruginesc.” I-am zis c-o să vorbesc, dar nu promit nimic, că Liviu e nervos zilele astea. Cică sunt probleme cu curvetele de la marina militara care trebuia sa le construiasca olandezii de la Galati, dar au intervenit francezii din Constanta. Sa mor eu daca inteleg ceva.

14:20 – Am mâncat singură ouă moi de pelican cu creveți și supă de caracatiță albastră. Liviu nu s-a întors de la pescuit. Un domn indian care ne schimbă prosoapele în fiecare zi m-a întrebat în engleză dacă doresc masaj cu fresh de mango și lapte de cocos. Am acceptat, ce să fac?

15:20 - Cât m-a masat indianul, am sunat la Paris să aflu dacă-i gata rochia de mireasă. Supriză! Cică vor încă 3.000 de euro în plus că vestele galbene le-a furat materialul pentru trenă din magazie si le-a dat foc la vitrină. O porcărie. Asta-i mâna lui Cioloș, cu franțuzoaica de nevastă-sa care moare de invidie că n-a pus ea japca pe Liviu. Când o zbura porcu', duduie!


18:12 – În sfârșit, am auzit motorul șalupei, Liviu a tras la debarcaderul din spatele vilei. M-a cam mirat asta, că acolo nu e apă. Apă e decât în fața vilei. În fine. Cred că a venit cu tractorul. L-am luat tare, că de ce-a întârziat și m-a lăsat singură să mă uit la filme cu mafioți mexicani cu mustață pe Netflix. Când l-am văzut cât era de supărat, am lăsat-o mai moale. Prinsese decât doi pești, mari cam cât jumate din pașaportul meu. În plus, primise un SMS de la Codrin Ștefanescu despre candidatura Corinei Crețu la europarlamentare pe listele lui Ponta. De nervi, a luat unul dintre pești, l-a pus pe masă și i-a zdrobit capul cu tocul de la pantof: ”Uite-așa o să-i fac lui Ponta când mă-ntorc!”. Mirosea a pește în cameră ca la cherhana. Am plecat pe plajă să-l las să se calmeze. Nu i-am zis ce s-a întâmplat cu rochia de mireasă. Ii zic mâine. (va urma)

XS
SM
MD
LG