Linkuri accesibilitate

Roșia Today: Jurnalul Irinei (9)


ROMANIA - flori

Dragnea și postul Paștelui. De 8 martie, mi-au umplut cada cu flori. Criza din Venezuela și ajutorul frățesc. Bănică jr. nu s-a orientat bine.

08:12 – M-a trezit un zgomot mare din bucătărie. Liviu a spart două din cele 40 de pahare pe care le pregătise pentru sfinții mucenici. În ultima vreme este foarte evlavios, ține toate sărbatorile religioase, vrea să postească până de Paști. Asta mă cam sperie. Dacă o ia pe panta habotniciei ortodoxe, mă tem că o să-mi interzică să mai port fustă scurtă și bikini. Of!

09:05 – Un șofer de la guvern a bătut la ușă. Avea brațele pline de flori rămase de la 8 martie în cancelaria primului ministru. I-am spus să le pună în cada cu apă, în baie. Ce să fac cu atâtea flori, e plină casa!? Din curiozitate, am deschis pliculețul atașat la unul dintre buchetele de trandafiri trimiși Vioricăi Dăncilă. Am citit mesajul: ”De 8 Martie, colectivul de cadre didactice al Liceului Industrial nr. 2 din Videle vă dorește o primăvară frumoasă și să nu mai ajungeți profesoară niciodată că ați fost destul. Rămâneți în politică. E mai bine pentru școală. La mulți ani!”. M-am distrat...

09:35 – Mi-am pus la gât cadoul lui Liviu. Un medalion de aur care are gravată o imagine cu Kovesi după gratii. Extraordinar de frumos.

11:02 – M-a distrat tare protestul actorilor de la Național contra OUG 7. Este ca și cum aș protesta eu, o blondă frumoasă, deșteaptă și sexy din România, împotriva dictaturii din Venezuela. Care nici măcar nu este dictatură, apropo. Sau împotriva lui Putin că trage conducta aia de gaz prin UE. Să-și vadă de actoria lor, că oricum câștigă uriaș față de cât
le-aș da eu. Dacă nu le convine cum guvernează PSD-ul, să se ducă să joace teatru la bulgari, tot aia e. #multzgomotpentrunimic.

13:30 – Liviu vorbește la telefon cu Nicolas Maduro, dictatorul cu mustață mai neagră ca a lui. Venezuela a rămas în pană de curent de vreo două zile. I-a promis că-i trimite zece baterii de tractor, cu condiția ca Venezuela să protesteze oficial la Bruxelles împotriva Laurei Codruța Kovesi.

15:07 – Mă tot gândesc la nuntă. Aș fi vrut să-l chem pe Ștefan Bănică jr. să ne cânte, dar m-am răzgândit. Cum poate spune că guvernarea Dăncilă este cea mai proastă din ultima sută de ani?! Ce-ar fi să-i spun și eu că Lavinia Pârva e cea mai proastă alegere din ultimii 50 de ani?!

18:02 – Mă cam plictisesc. Liviu e la duș, fredonează manele. Dacă, Doamne ferește, iese prost pentru el, cea mai bună soluție este să fugim din țară. Încă nu m-am hotărât unde. Studiez inclusiv varianta Chișinău, cu toate că limba moldovenească nu-mi place deloc.

20:21 – Înainte de culcare, m-am uitat pe bilanțul lui Dăncilă după 60 de zile de președinție la UE. Dacă continuăm în ritmul ăsta, mi-e teamă c-o să rămânem fără prim-ministru. Deja Viorica a primit oferte de la Junker și Timmermans să rămână definitiv la Bruxelles. Este prea bună pentru România. Bravo!

23 : 45 – Nu pot să dorm. Mă uit pe net la filmul Roma. Să mor dacă înțeleg de ce se vorbește pe spaniolă in acest film, dacă acțiunea este in Italia, la Roma. Și mai e și alb negru. Cum au putut aia să dea Oscar la un film vechi, nu pricep. Știam că Oscarele se dau la filme noi, color, nu la filme alb-negru.

24:30 – Hai, că am adormit. Noapte bună, Irina.

XS
SM
MD
LG