Linkuri accesibilitate

Roșia Today: Primarul Pandele a descoperit cauza dezastrului din România


Florentin Pandele, primarul de Voluntari, este „citat” de Roșia Today cu opinia că „păcănelele destabilizează familia”. În loc de păcănele, case de rugăciune
Florentin Pandele, primarul de Voluntari, este „citat” de Roșia Today cu opinia că „păcănelele destabilizează familia”. În loc de păcănele, case de rugăciune

În orașul Voluntari, județul Ilfov, pe 26 mai oamenii vor pune ștampila pe trei buletine de vot, și nu pe două, ca în restul țării. Primarul Florin Pandele vrea să întrebe populația, prin referendum, dacă e de acord cu interzicerea păcănelor pe raza localității.

”Țara e sufocată de păcănele, care destabilizează familia. Au ajuns oamenii din Voluntari să-și vândă casele, să renunțe la băutură, să-și vândă inclusiv nevestele ca să poată juca. În loc de păcănele, o să facem locuri de rugăciune, unde să aprindem lumânări pentru sănătatea conducătorilor noștri, a guvernului și a parlamentului”, a declarat Florin Pandele în exclusivitate la Roșia Today.

Pe jocuri de noroc, inclusiv păcănele, românii au cheltuit anul trecut un miliard de euro, iar asta nu e păcăleală de 1aprilie. Adică aproape cât preconizata autostradă Piatra Neamț - Iași, pentru care guvernul Dăncilă a pus deoparte 1,2 miliarde euro. Așadar, dacă fiecare localitate va prelua inițiativa edilului din Voluntari, în scurt timp vom deveni o țară liberă de păcănele și plină de autostrăzi. Din nefericire, în prezent este viceversa.

Un alt referendum bun de luat în calcul ar fi legat de întrebarea ”Sunteți de acord ca în România să nu se mai construiască locuințe?”. Ca și păcănelele, locuințele noi au generat o multitudine de tragedii. Oamenii nu și-au mai putut plăti creditele. Unii dintre ei au divorțat, s-au apucat de băut sau au luat calea pribegiei. S-au dus să muncească peste graniță, ca să-și poată plăti ratele la bănci.

Întorcându-ne la primarul Pandele, acesta ar fi dispus să renunțe, în ultima clipă, la referendumul pentru interzicerea păcănelelor, dacă patronii sălilor de joc ar fi de acord ca în loc de bani aparatele respective să elibereze agheazmă sfințită de preoții bisericii din localitate. Agheazma bisericii din Voluntari este recunoscută la nivel național pentru minunile pe care le face. Spre exemplu, după ce a băut două sticluțe din licoarea sfințită (pe care a confundat-o cu țuica de prune), un cetățean din comună a avut o revelație și s-a inscris în aceeași zi în clasa a cincea ca să-și completeze studiile.

Următorul referendum în Voluntari va avea loc odată cu alegerile prezidențiale, când cetățenii vor fi rugați să răspundă la întrebarea: ”Sunteți de acord să se desființeze cărciumile dacă îl votați iarăși pe Iohannis?”

Azi e 1 aprilie. Roșia Today va dorește tuturor o primăvară plină de zâmbete si veselie.

PS Până la urmă, nu stim ce se va întâmpla cu păcănelele din Voluntari, nici cu cârciumile, dar stim că o minune ar fi absolut necesară în haosul politic care domnește acum în România.

Acesta este un text satiric. Opiniile autorului nu coincid neapărat cu poziția Radio Europa Liberă

XS
SM
MD
LG