Linkuri accesibilitate

Roșia Today: Scrisoare deschisă a Vioricăi Dăncilă către Uniunea Europeană și cine mai o fi


Dăncilă privește către UE
Dăncilă privește către UE

Am primit și noi la Roșia Today scrisoarea deschisă pe care Viorica Vasilica Dăncilă a trimis-o unor înalți oficiali UE și SUA, după ce aceștia au avertizat public asupra riscului că justiția din România este pe cale să facă mari pași înapoi. Vă redăm în continuare conținutul acestei epistole.

Menționăm că scrisoarea este scrisă personal de Viorica Dăncilă, cu pixul pe hârtie, fără intervenția consilierilor, și o redăm fidel.

“Bună ziua, dumneavoastră și invitaților dumneavoatră! Mă intitulez Viorica Vasilica Dăncilă și ocup funcția de prim premier și șef al lui Guvernului țării mele. Deci în legătură cu atacurile care mai mulți ambasadori ieuropeni lea făcut la politica mea și a guvernului meu aj dori să răspund categoric, ferm, răspicat și obraznic, ecxact la fel cum este și scrisoarea trimisă de cei 12 anbasadori.​Deci, dl. Timmmermans (nu știu cu câți de M se scrie, am pus mai mulți și opriți voi câți aveți nevoie), voi ne criticați pe noi? Care în țara ta, Olanda, oamenii stă drogați pe stradă cu marijuana și aurolac? Nu mai vreau să vă zic că nici nu vați calificat la ultimul Campionat Mondial de Folbal masculin, iar noi organizăm Campionatul Euro 20-20. Deci, vă rog să fiți rezonabil.

​Mai apoi aj spune acești ambasadori că de ce pe Tereza Mey nu o critică prin scrisori pentru că vrea sa scoată UE din Anglia? De ce folosiți dubla măsură? Cu ce este România mai prejoasă față de Anglia? Cu ce este mai bună Teresa Mey față de mine personal? Am spus-o și-o repet, vrem tratament egal în cadrul UE. Cum UE are răbdare față de UK cu Brexitul așa să aibă și cu noi cu ordonanțele pe justiție. Nu suntem o țară de mâna a doua.

Aj mai vrea să scriu și direct lui PapadelaRoma, ca să ne ajute Dumnezeu și să dea un acatrist să apere țara mea de atacurile mârșave ale celor care ne consideră inferiori. Doamne ajută, Părinte, vă așteptăm la noi cu drag!

Mai vreau să dau o palmă morală și la alți ambasadori sau Timermanși care se bagă în treburile noastre și săi anunț clar: chiar dacă se dă ordonanța eu nu am nicio vină deoarece nu înțeleg limbajul juridic și nici nu mă interesează.

În încheiere aj dori să apelez direct la domnul Doland Trump ca să îi liniștească pe acesti europeni care vrea doar să ne dea lecții de democrație, tocmai ei care niciunul nu a declarat cu tărie și curaj ca mine că mută ambasadele lor de la Tel Avid la Erusalim. Să le fie rușine. Cine este adevărați parteneri strategici, ei sau eu? Atât am avut de spus.

Cu drag, Viorica.”

XS
SM
MD
LG