Linkuri accesibilitate

Klaus Iohannis: Remanierea e o farsă, nu o accept, persoanele sunt nepotrivite pentru funcția de ministru


 Președintele Klaus Iohannis spune ”pas” remanierii guvernului Dăncilă
Președintele Klaus Iohannis spune ”pas” remanierii guvernului Dăncilă

Președintele Klaus Iohannis a declarat că refuză propunerile de miniștri și că nici măcar nu ia act de demisiile foștilor miniștri. ”Restructurarea în parlament este o încercare de a ocoli președintele și voi vedea ce acțiuni juridice întreprinde”, a spus Iohannis într-o scurtă conferință de presă.

Președintele a declarat că a avut o convorbire telefonică cu premierul Viorica Dăncilă în care i-a spus că o așteaptă cu alte nume de miniști sau cu unele de interimari. ””Persoanele propuse nu sunt pregătite, nu au ținuta necesară pentru a ocupa portofoliile”, a punctat președintele, precizând totodată că nu ia act de demisii până când nu știe ce persoane vor prelua portofoliile.

Principalele declarații

Această remaniere e un fel de farsă, nu are absolut nimic de-a face cu îmbunătățirea actului de guvernare, cu agenda României. E cauzată de o răfuială din interiorul PSD și este neavenită.

Pe de altă parte, avem cele trei demisii și la un moment dat evident că aceste trei persoane vor pleca. Cele trei propuneri care au fost făcute sunt propuneri cu care nu sunt de acord. Nu accept această remaniere așa cum mi-a fost propusă.

Am discutat telefonic cu premierul și am rugat-o fie să vină cu alte propuneri, fie să vină cu propuneri pentru miniștri interimari până la niște propuneri pe care le pot accepta. A răspuns că se va gândi și va veni cu o soluție

Dacă PSD încearcă o restructurare, vom vedea dacă vor reuși în Parlament, dar o astfel de încercare aș tratat-o ca pe o încercare de a-l ocoli pe președinte. Vom vedea ce acțiuni juridice s-ar impune atunci.

XS
SM
MD
LG