Linkuri accesibilitate

„Cerberul” comunicării PSD a plecat de la Guvern: Dăncilă renunță la Anca Alexandrescu


Anca Alexandrescu pleacă de la Guvern.
Anca Alexandrescu pleacă de la Guvern.

Anca Alexandrescu, consilierul de încredere al lui Liviu Dragnea, care ține sub mână forte comunicarea și acțiunile de imagine ale liderilor PSD, a părăsit funcția onorifică pe care o avea la cancelaria premierului. Viorica Dăncilă s-a debarasat de aceasta, dar a negat un conflict cu Dragnea.

Viorica Dăncilă a renunțat la serviciile de consilier onorific ale Ancăi Alexandrescu, omul de încredere al liderului PSD Liviu Dragnea. Alexandrescu este cea care ține sub control strict relația liderilor PSD cu presa, precum și orice mișcare care ține de imaginea acestora. Este considerată ”umbra” lui Dragnea pe lângă premierul Dăncilă, iar plecarea acesteia vine în contextul răcirii vizibile a relațiilor dintre cei doi.

Viorica Dăncilă a confirmat că Alexandrescu nu o mai consiliază la Guvern, afișându-se pentru prima oară de când e premier fără Alexandrescu în spate, într-o ieșire publică, la Zilele comunei Nucet.

„Nu este niciun conflict între mine și liderul PSD, discutăm. Nu e un conflict. Suntem în campanie și e bine să avem o bună comunicare de la partid. De la Guvern trimitem toate actele necesare și trebuie să intensificăm comunicarea pe partid și apreciez comunicarea Olguței Vasilescu, dar trebuie să întărim echipa. Trebuie să intensificăm comunicarea”, a spus Viorica Dăncilă, în legătură cu un posibil conflict cu liderul PSD, tradus prin eliminarea Ancăi Alexandrescu de la Guvern.

Măsura vine în contextul unor aparente neconcordanțe între Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă, primul declarând public că ar fi dorit o restructurare a Guvernului, pentru îndepărtarea lui Tudorel Toader de la ministerul Justiției, iar Viorica Dăncilă mergând pe varianta remanierii guvernamentale, care îi dă președintelui Klaus Iohannis mai mult spațiu de manevră în acceptarea propunerilor de miniștri.

Cea mai importantă disensiune este însă legată de Ordonanțele de Urgență pe Justiție, pe care liderul PSD le-a cerut insistent și care au dus și la îndepărtarea lui Tudorel Toader de la Ministerul Justiției, dar pe care premierul Dăncilă a refuzat să le dea. Dragnea i-a reproșat indirect lui Dăncilă acest lucru, iar lui Toader i-a spus public că i-a ”păcălit”. Acum circa o săptămână, într-un interviu acordat ziarului Adevărul, Dăncilă a declarat că subiectul OUG-rilor este ”închis”.

XS
SM
MD
LG