Linkuri accesibilitate

Militari români, răniți în Kandahar


Mașina de tip MRAP în care se aflau militarii români s-a răsturnat în timpul misiunii de patrulare
Mașina de tip MRAP în care se aflau militarii români s-a răsturnat în timpul misiunii de patrulare

Doi militari din Batalionul 300 Protecția Forței "Sfântul Andrei", care se află în misiune în Afganistan, au fost răniți în noaptea de luni spre marți, în timp ce se aflau în misiune de patrulare la Baza aeriană din Kandahar, cei doi aflându-se în stare stabilă, a anunțat Ministerul Apărării.

Incidentul s-a produs noapte, în jurul orei 2.35, ora României, în timp ce militarii români executau o misiune de patrulare interioară în Baza Aeriană Kandahar.Mașina de luptă de tip MRAP în care se aflau militarii s-a răsturnat. Cauzele evenimentului sunt în curs de cercetare de către o comisie constituită la nivelul unității.


Celor doi militari, caporalul clasa a III-a Laurențiu Bogatu și fruntașul Ionuț Burlacu, li s-a acordat primul ajutor și au fost evacuați la Spitalul Militar ROL III din Baza Aeriană Kandahar. Starea lor de sănătate este stabilă, caporalul Bogatu fiind deja externat și s-a întors în campul românesc, unde rămâne sub supravegherea echipei medicale a detașamentului.

Conducerea MApN este informată în permanență despre situație și urmărește cu atenție evoluția de sănătate a militarilor.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG