Este vorba despre condamnarea pentru executarea căreia a fost extrădat din Madagascar.
Contestația în anulare este o cale extraordinară de atac, iar dacă aceasta este admisă, poate duce chiar la anularea sentinței definitive de condamnare.
Radu Mazăre a fost adus, marţi, de la Penitenciarul Rahova la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ca instanţa să confirme mandatul de arestare preventivă dispus în lipsă într-un alt dosar, Polaris. ÎCCJ a confirmat mandatul de arestare. În acest dosar, în care este acuzat că a primit bani pentru a favoriza firma de salubritate a deputatului Eduard Martin, Mazăre a fost condamnat în primă instanţă la 9 ani şi 10 luni de închisoare.
Potrivit procedurii, inculpatul trebuie prezentat în faţa instanţei pentru confirmarea mandatului.
"Nu doresc să dau o declaraţie", le-a spus Mazăre, marți, judecătorilor. Nici avocaţii săi nu au dorit să susţină ceva în sala de judecată, portivit Agerpres.
Una dintre avocatele lui Radu Mazăre a precizat, după audiere, că Mazăre nu va face denunţuri, mai menționează sursa citată.
Instanța a rămas în pronunțare.
Radu Mazăre a transmis, printr-un comunicat de presă, că se va descurca „onorabil și demn” în închisorile din România. Totodată, el a anunțat că va da România în judecată la CEDO, considerând că i s-au încalcat drepturile de către statul român.
„Văd că foarte mulți vorbesc despre condamnarea mea de 9 ani și a celorlați oameni din acest dosar, care este în opinia mea și a avocaților una absolut nedreaptă și revoltătoare”, a mai transmis Mazăre.
În momentul întoarcerii în România, luni seara, de la Aeroportul Otopeni, Radu Mazăre a fost dus la Penitenciarul Rahova, unde va sta în carantină 21 de zile, după care va fi transferat la un penitenciar apropiat de localitatea de domiciliu.
Facebook Forum