Linkuri accesibilitate

FOTO În diaspora, românii sunt nervoși și strigă lozinci anti-PSD


Coadă la vot în Haga- a doua parte
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:09 0:00

Coadă la vot în Haga

În toate marile orașe europene, unde locuiesc români, inclusiv la Chișinău, sunt cozi interminabile. Oamenii sunt nervoși pe felul în care guvernul a organizat alegerile și strigă lozinci anti PSD, „hoții” sau „rușine să vă fie”

În Republica Moldova, secțiile de vot pentru alegerile în Parlamentul European și pentru referendum au continuat să fie supra-aglomerate și în după amiaza zilei. La Chișinău, sute de oameni stăteau la rând, după ora 15.00, la unele secții de votare. Potrivit datelor oficiale, până la acea oră, la cele 36 de secții de votare deschise în Republica Moldova au votat aproape 20 de mii de cetățeni români. Prezența la urne în România era de circa 28%.

S-au înregistrat incidente la mai multe secții din Spania. La Castellón, unde sunt stabiliți mulți români, lumea s-a enervat din cauza cozii interminabile și a început să strige „Hoţii” şi „Ruşine să vă fie!”. La Barcelona, tot în Spania, există o singură secție de vot și doar trei ștampile.

La Roma, Londra, Verona, Dublin sau Offenbach sute de oameni așteaptă cu răbdare să voteze. La Londra timpul de așteptare este de 5 ore. La Dublin timpul de stat la coadă este de 3 ore.

Ministerul Afacerilor Externe, care se ocupă cu organizarea alegerilor în străinătate susține că a pregătit mai multe secții de vot decât la prezidențialele din 2014. Există 441 secţii de votare organizate în afara României şi potrivit MAE, toate ar „funcţiona normal”. Ministerul de Externe susține că ar fi vorba despre „incidente tehnice izolate”: „prezenţa la vot a cetăţenilor români este substanţială, iar personalul Ministerului Afacerilor Externe implicat în procesul electoral depune eforturi susţinute astfel încât ca toţi cetăţenii români din străinătate să îşi exercite dreptul de vot”.

La Bruxelles, oamenii au așteptat mai bine de două ore pentru a putea vota
La Bruxelles, oamenii au așteptat mai bine de două ore pentru a putea vota

Românii stau la cozi pentru a vota și la Barcelona
Românii stau la cozi pentru a vota și la Barcelona

Coada celor care vor să voteze se întinde pe câteva sute de metri și la Londra
Coada celor care vor să voteze se întinde pe câteva sute de metri și la Londra

Coada la vot in Haga- prima parte
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:29 0:00

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG