Linkuri accesibilitate

Ce spun baronii PSD. Dragnea nu este Macron: trebuie să plece „acum”. Ce-i scrie Oprișan. 


Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

PSD a pierdut față de alegerile din 2016 peste 1 milion de voturi. Este pentru prima dată în cei 30 de ani de la căderea comunismului, când PSD pierde alegerile cu un scor de sub 25%.

Palid, timorat, lipsit de replică, monoton, improvizând răspunsuri incoerente, Liviu Dragnea și-a amânat asumarea eșecului pentru întrunirea Comitetului Executiv al PSD, prevăzută pentru marți. Ba chiar a aruncat peste umăr că nici Macron nu-și dă demisia deși partidul lui a pierdut în fața extremeștilor conduși de Marine Le Pen.

Înainte de CEx-ul PSD, Dragnea ar putea fi însă condamnat de judecătorii Înaltei Curți, care au amânat în mod înțelept decizia pentru a doua zi după europarlamentare.

Fruntașii social-democrați care l-au susținut pe Liviu Dragnea în strategia lui de slăbirea a Justiției se întorc acum rând pe rând împotriva lui, la fel cum au făcut-o și cu ceilalți lideri PSD, când au eșuat.

Primul dintre ei, Marian Oprișan, baronul de Vrancea i-a stat alături lui Liviu Dragnea, mizând până în ultimul moment pe succesul acestuia a trimis o scrisoare către PSD în care le cere colegilor săi de partid să-și asume „realitatea”, fiindcă „în numele interesului personal și a unor calcule meschine, Dragnea a reușit să compromită încrederea covârșitoare care ne-a fost acordată de poporul român în 2016. De la 45% dintre voturi am ajuns, din cauza egoismului și incompetenței servile, pe poziția a doua sau chiar a treia în unele orașe. Concluzia este una singură, în inima oricărui PSD-ist adevărat, precum și în majoritatea secțiilor de votare: Dragnea trebuie să plece! Nu mâine, nu după vreo negociere de culise, ci acum!”

Primarul PSD al Brăilei, Marian Dragomir, a declarat răspicat: „Dragnea, demisia!”, explicând că „prin măsurile pe care le-a luat, prin faptul că s-a vorbit doar de legile justiţiei, a ostilizat întreaga populaţie a României.”

Ceva mai ponderat, preşedintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, a spus și el post factum că organizația pe care o conduce nu a fost de acord cu modul de campanie al partidului la nivel naţional, cu mitinguri la care oamenii să fie „puşi pe drumuri" şi inaugurări „fastuoase" şi a ales să facă în judeţ o campanie din poartă în poartă.

Șefa primăriei București, Gabriela Firea, pe care Dragnea a considerat-o ad-hoc prezidențiabilă i-a respins pe loc oferta, printr-un mesaj pe Facebook.

După ce a fost susținut și încurajat să arunce peste bord statul de drept, în folosul celor cu dosare penale, Liviu Dragnea este sacrificat de baronii pe care s-a sprijinit în ultimii doi ani.


Facebook Forum

XS
SM
MD
LG