Linkuri accesibilitate

Grație Secției Speciale, Sebastian Ghiță rămâne achitat definitiv în dosarul de la Prahova. Vâlcov ar vrea și el la Secție


Sebastian Ghita, refugiat de lux în Serbia, a scăpat de unul dintre dosarele de corupție. A fost achitat definitiv
Sebastian Ghita, refugiat de lux în Serbia, a scăpat de unul dintre dosarele de corupție. A fost achitat definitiv

Magistrații Înaltei Curți au luat act de fapul că Secția Specială a retras apelul făcut de DNA în dosarul de corupție în care era judecat Sebastian Ghiță, așa încât acesta rămâne achitat definitiv. Ghiță, fugit în Sebia, mai este judecat și în alte dosare de corupție.

Astfel, decizia dată în faza de fond de completul de trei judecători de la ÎCCJ a rămas valabilă din cauză că nu s-a mai putut judeca apelul ca urmare a acțiunii întreprise de controversata Secție specială. Ghiță era judecat în dosarul de corupție de la Prahova alături de foști ofițeri de poliție și din parchete, care au fost la rândul lor achitați.

Magistrații Înaltei Curți au considerat fie că faptele nu există, fie nu sunt prevăzute de legea penală, astfel că achitarea lui Ghiță s-a făcut pentru toate acuzele pe care procurorii i le-au adus. E vorba de informaţii nedestinate publicităţii, dare de mită, cumpărare de influenţă, conducere fără permis, şantaj şi spălare de bani.

Motivul pentru care Secția Specială a retras apelul, la jumătate lui iulie, este că "hotărârea instanței de fond este legală și temeinică, fiind în mod judicios motivată, având un puternic suport probator”.

Gheorghe Stan, fostul șef al acestei Secții, ajuns între timp judecător la Curtea Constituțională, a susținut că în momentul în care a cerut retragerea apelului a avut acordul procurorului șef DNA, lucru negat însă de acesta. Călin Nistor, interimarul de la DNA, a spus că nici la retragerea apelului în cazul Hrebenciuc, nici la Sebastian Ghiță nu a fost informat și nu a purtat nicio corespondență cu Secția Specială, aflând despre aceste acțiuni din presă.

Dar Secția Specială devine din ce în ce mai atractivă pentru diverși inculpați, aflați în proces sau anchetă. De exemplu Darius Vâlcov, condamnat deja la 8 ani cu executare de instanța de fond, cere să fie anchetat de Secția Specială în noul dosar deschis de procurori, cel referitor la ”divulgarea secretului de serviciu”, mai precis publicarea pe Facebook a protocolului secret dintre SRI și Parchetul General. Acest protocol i-ar fi fost dat de Adina Florea, procurorul adjunct al Secției Speciale, care este anchetată și ea.

Vâlcov vrea să fie cercetat împreună cu Florea, iar dosarele lor să fie conexate.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG