Linkuri accesibilitate

La o săptămână de când statul nu reușește să rezolve Cazul Caracal, Viorica Dăncilă cere ca lupta anticorupție să se axeze pe prevenție


Viorica Dăncilă spune că lupta anticorupție a consumat energii excesive
Viorica Dăncilă spune că lupta anticorupție a consumat energii excesive

Viorica Dăncilă a declarat război criminalității și a așezat lupta împotriva corupției la nivelul prevenției, într-un mesaj pe care l-a transmis de la Palatul Victoria la o săptămână de eșecul statului în salvarea tinerei de 15 ani, Alexandra.

Șefa Guvernului nu a prezentat un bilanț care să cuprindă activitatea autorităților statului implicate, de o săptămână, într-o confuzie majoră în legătură cu ce anume s-a întâmplat la Caracal, dispariția și posibila ucidere a Alexandrei.

Premierul român a prezentat zece măsuri pe care le-a luat la nivel politic și administrativ și a propus o sesiune extraordinară a Parlamentului, în care să se dezbată o ordonanță de urgență, despre conținutul căreia nu a dat detalii. Informația ar putea avea legătură cu anunțul ministrului interimar de Interne, Mihai Fifor, care a vorbit despre intenția Guvernului de a trece STS - Serviciul de Telecomunicații Speciale - din subordinea CSAT, implicit a președintelui țării, în subordinea MAI, adică a Guvernului.

„Sunt femeie, sunt mamă, am crescut un copil, ştiu ce înseamnă grija, ştiu câtă nevoie avem să ne ştim copiii şi familia în siguranţă... Fără milă, fără menajamente, fără compromisuri şi fără amânări, declar război împotriva criminalităţii! ...A existat până acum o concentrare exclusivă pe lupta anticorupţie, iar lupta împotriva criminalităţii a rămas în plan secund. Nu putem accepta acest lucru. Lupta împotriva corupţiei trebuie să continue, dar trebuie să o canalizăm - din zona de spectacol şi de alocare exclusivă de resurse şi atenţie - către zona de prevenţie, către instituirea unor mecanisme care să controleze şi să prevină acest fenomen. Iar primul lucru pe care trebuie să-l protejăm este viaţa”, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a cerut clasei politice şi tuturor factorilor responsabili în acest demers să se implice în acest război împotriva criminalităţii presupune ca alături de prim-ministru să vină toţi cei care vor ca siguranţa să devină o prioritate.

Premierul a prezentat zece măsuri pe care le-a luat în ultima săptămână de la dispariția adolescentei Alexandra. Între acestea, a enumerat demisia ministrului de interne și cea a șefului STS, a spus că a cerut ședință CSAT pe cazul Caracal, a cerut Ministerului de Interne să facă un raport. De asemenea, a enumerat și înființarea unui grup instituțional condus de Raed Arafat care să ducă la reacția rapidă în cazurile de urgență.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG