Potrivit portalului Înaltei Curți, contestația în anulare a fost depusă joi, iar termenul de judecată a fost stabilit pentru 11 decembrie.
Avocata Flavia Teodosiu, care l-a reprezentat până acum pe Liviu Dragnea în proces, a declarat, potrivit HotNews.ro, că acesta”s-a ocupat personal de depunerea acestei contestații”, pe cafe, probabil, a trimis-o prin poștă. Avocata susține că nu are mai multe informații despre ce conține contestația în anulare, deoarece ea nu îl mai reprezintă în această fază. Cel mai probabil, spune aceasta, Liviu Dragnea își va angaja un avocat pentru contestația în anulare.
Surse din dosar au explicat pentru HotNews.ro avocații fostului lider al PSD contestă modalitatea de constituire a completului de 5 judecători de la instanța supremă care l-a condamnat pe Liviu Dragnea. Mai exact, se invocă faptul că acest complet a fost constituit prin hotărâri ale Consiliului Superior al Magistraturii și ale colegiului de conducere al Înaltei Curți de Casație și Justiție care nu au fost publicate în Monitorul Oficial.
Este folosit practic același tip de argumentație juridică invocată de judecătoarea Camelia Bogdan la Curtea de Apel București, unde a obținut anularea unui hotărâri din 2018 a Secției pentru judecători a CSM. Aceasta se referea exact la compunerea completului de cinci judecători, iar cea a Colegiului de conducere a ICCJ la tragerea la sorți a cmpletului pe anul 2019.
Adrian Toni Neacșu, fost membru CSM și avocatul Olguței Șefu, fosta directoare a DGASPC Teleorman din dosarul lui Dragnea, spunea, la momentul deciziei Curții de Apel București în cazul Camelia Bogdan, că aceasta poate sta la baza contestațiilor în anulare în acest dosar.
”Până la soluționarea contestațiilor în anulare pe care le voi depune pentru clienții mei ironia va face să încerc să fiu partener de susțineri juridice (prin intervenție desigur) cu d-na Camelia Bogdan, în cadrul soluționării recursului declarat de ÎCCJ împotriva deciziei CAB.” scrie Toni Neacșu pe Facebook.
Liviu Dragnea este încarcerat din 27 mai la Penitenciarul Rahova, unde execută trei ani și jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive la Protecția Copilului Teleorman.