Linkuri accesibilitate

PSD face campanie cu fake news. Printre victime: Cîțu, Iohannis, PNL și USR-PLUS


Ministrul Finanțelor susține că este victima unui fake news.
Ministrul Finanțelor susține că este victima unui fake news.

Filiale ale PSD sau lideri de partid au lansat în ultimele zile pe Facebook mai multe informații false privind adversarii politici, Klaus Iohannis și PNL, concurenții Vioricăi Dăncilă și ai PSD în turul doi al alegerilor prezidențiale, dar și împotriva USR-PLus.

PSD a declanșat un mic val de fake news pe Facebook, folosind trucaje foto și informații false. Acuzația adusă lui Klaus Iohannis, că ar fi purtat o cască în ureche, prin care i se suflau răspunsurile la întrebări în timpul conferinței de presă de miercuri, a fost doar primul pas.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, susține pe Facebook că este victima unui fake news marca PSD. O fotografie care imită contul său de Facebook a fost trucată cu o postare în care Cîțu ar anunța că este în căutarea de modalități pentru „a impozita atât salariile celor aflați în Diaspora, cât și serviciile de transfer gen Wester Union și MoneyGram”.

PSD Arad a distribuit pe 13 noiembrie o fotografie în care susține că președintele Klaus Iohannis, contracandidatul Vioricăi Dăncilă, ar avea 17 dosare penale. Președintele a dezmințit informația.

Pe Facebook au fost lansate de asemenea imagini care imită grafica posterelor de campanie ale USR-PLUS, în care sunt scrise mesaje de susținere a PSD în turul doi al alegerilor prezidențiale. Într-unul dintre ele se îndeamnă la boicot în turul doi, împotriva lui Klaus Iohannis.

PSD Arad a distribuit de asemenea o imagine care imită grafica folosită de USR-PLUS și în care este scris un mesaj de susținere pentru PSD.

Lia Olguța Vasilescu, vicepreședinte al PSD, a publicat și ea un colaj foto în care lansează informații false despre guvernul PNL: tăierea salariilor și pensiilor cu 25% sau dispariția a 400.000 de locuri de muncă.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG