Linkuri accesibilitate

Lista lui Cîțu: La Regia Apă Bucureşti toți banii merg la salarii


Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a întocmit lista cu cheltuielile companiilor municipale
Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a întocmit lista cu cheltuielile companiilor municipale

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a prezentat o listă cu ponderea cheltuielilor de personal în totalul cheltuielilor de exploatare la companiile municipale înființate de primarul Capitalei, Gabriela Firea, care arată că la 14 firme salariile consumă peste 70% din fonduri, la Regia de Apă sunt de 100%, iar la Societatea de Transport Bucureşti (STB), cheltuielile de personal sunt de 73%.

Așa arată structura cheltuielilor companiilor administrate (căpușate?) de Gabriela Firea. Se plătesc salarii și atât. Pe românește sinecuri pentru PSD!!!”, a scris ministrul Cîțu pe pagina de Facebook.

Ministrul Finanțelor consideră că, în această situație, nu se mai pot face investiții sau reparații, pentru că banii acoperă salariile.„La RATB, peste 10 000 de angajati, cheltuieli de personal 73%. Cum sa mai faci si investitii sau reparatii?”, a afirmat Cîțu.

Lista companiilor municipale publicată de Florin Cîțu, la care ponderea cheltuielilor de personal depășește 70% din cheltuielile de exploatare

  • Regia Generală de Apă Bucureşti RA - 100%,
  • Compania Municipală Sport pentru Toţi Bucureşti SA – 92%
  • Compania Municipală Parking Bucureşti SA – 92%
  • Compania Municipală Imobiliară Bucureşti SA – 92%
  • Compania Municipală Protecţie Civilă şi Voluntariat Bucureşti SA - 91%
  • Compania Municipală Managementul Transportului SA - 91%
  • Compania Municipală Turistică Bucureşti SA - 91%
  • Compania Municipală Parcuri şi Grădini Bucureşti SA - 89%
  • Compania Municipală Întreţinerea Arborilor şi Spaţiului Verde Bucureşti SA - 79%
  • Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti SA - 78%
  • Compania Municipală Energetica Bucureşti SA - 75%
  • Societatea de Transport Bucureşti - 73%.
  • Compania Municipală Dezvoltare Durabilă Bucureşti SA - 72%
  • Compania Municipală Eco Igienizare Bucureşti SA - 70%.

Disputa dintre Florin Cîțu și Gabriela Firea pe tema banilor cheltuiți de primărie a fost lansată sâmbătă, 18 ianuarie, când ministrul Finanțelor a afirmat că, în mandatul acesteia, Primăria București a cheltuit anul trecut 80-90% din bugetul de 5,8 miliarde de lei pe salarii pentru angajații proprii, în vreme ce pentru subvețiile la căldură și apă caldă s-a împrumutat cu 460 de milioane de lei.

Bugetul PMB folosit de primarul general în scop electoral! Astăzi este un moment bun să aflați cum au fost cheltuiți banii dumneavoastră de Gabriela Firea. PMB a avut un buget anual în medie de 5.8 miliarde lei în perioada 2017-2019 versus 3.9 miliarde lei în 2016. Problema este ce s-a întâmplat cu banii. S-a dus această diferență în investiții? Evident că nu. Să vă arăt cum se căpușează un buget în interes personal de un primar general incompetent și iresponsabil”, a scris ministrul Finanțelor Publice.

La rândul ei, Gabriela Firea a declarat că „a alocat resurse cu nemiluita pentru spitale, cumpărarea de noi autobuze, ambulanțe, lărgirea de artere, modernizarea țevilor de termoficare, consolidarea clădirilor cu bulină, sprijin financiar pentru persoane cu dizabilități, femei însărcinate, nou născuți, familii monoparentale, tratamente FIV - proiecte în premieră -, recuperarea parcurilor, a spațiilor verzi, plus subvențiile la transport și energie termică”.

Firea a mai spus, pe 18 ianuarie, că va dezvălui într-o conferință de presă firmele căpușă ale unor membri sau apropiați ai PNL.

De atunci, Gabriela Firea a mai comentat, marți seara, doar că ministrul Florin Câțu „ne recomandă să mâncăm frunze, să bem apă de izvor, să mergem doar pe jos, să dormim pe bancă în parc!

XS
SM
MD
LG