Linkuri accesibilitate

Ciolacu, despre desemnarea lui Cîțu: Este o glumă, o sfidare la adresa parlamentului


Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu
Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu

PSD nu va vota premierul desemnat miercuri de președintele Klaus Iohannis. Interimarul de la conducerea PSD, Marcel Ciolacu, spune că desemnarea ca premier a actualului ministru interimar al Finanțelor, Florin Cîțu, este o glumă și o sfidare la adresa parlamentului și că partidul său nu-l va vota în parlament.

  • „Eu cred că este o glumă. În primul rând, este o sfidare la adresa parlamentului. De două ori a luat aviz negativ, nu numai din partea parlmentarilor PSD. Ținând cont că dânsul a fost chemat în parlament să dea explicații pentru ce s-a întâmplat cu cele 10 miliarde de euro împrumutate în două luni și jumătate, ce s-a întâmplat cu economia, în afară de postările cu spionii ruși, nu știu ce-l recomandă pentru așa ceva, nici pentru funcția de ministru al Finanțelor, cu atât mai puțin pentru cea de premier. Categoric, nu-l vom vota”, a spus Marcel Ciolacu miercuri seară la Digi 24, comentând desemnarea făcută de președintele Iohannis pentru șefia guvernului.

El a evitat să spună dacă PSD va fi prezent în parlament la votul de învestitură, pentru a vota sau pentru a se abține, asigurând astfel cvorumul, dar a spus că partidul său are o strategie cu care se va apăra, prin toate „pârghiile” de „asaltul” către anticipate.

„Vom vota sau ne vom abține, dar, în principal, e normal ca parlamentarii să-și exercite votul. Vom respecta și Constituția și legile țării. Repet, noi am lipsit de la un vot așteptând răspunsul de la Curtea Constituțională. Vom căuta toate pârghiile să ne apărăm de acest asalt de a ne îndrepta către anticipate. Avem o strategie, vom discuta și cu ceilalți colegi”, a mai spus Ciolacu.

Ciolacu susține că PSD nu fuge de anticipate, doar nu le înțelege rostul cu trei luni înainte de cele la termen.

Suntem pregătiți de anticipate dar nu le înțelegem rostul cu trei luni înainte de cele la termen (...). Dau tot atâtea șanse anticipatelor câte au fost și până acum. Avem o criză politică forțată de președintele României și de PNL și nu înțelegem ce rost are această criză politică cu necesitățile cetățenilor”, a mai spus președintele PSD.

Acesta spune că pentru PSD nu are nicio importanță cine va face parte din echipa premierului desemnat: „Nu contează cine va face parte din echipa domnului Cîțu, e suficient domnul Cîțu.”

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat miercuri seară pe Florin Cîțu, interimarul de la șefia Finanțelor, premier însărcinat cu crearea unui nou guvern, pe care să-l prezinte în parlament, alături de programul de guvernare.

XS
SM
MD
LG