Linkuri accesibilitate

Decesele în Italia au ajuns la 52. Peste 2000 de cazuri de infecție cu coronavirus


Numărul de decese cauzat de coronavirus în Italia a sărit luni la 52, de la 34 cu o zi în urmă, iar numărul total de cazuri confirmate din țara cea mai afectată din Europa a depășit 2.000.

Creșterea deceselor a atins cea mai înaltă cotă după ce focarul a ieșit la suprafață în urmă cu 10 zile în regiunile nordice bogate din Lombardia și Veneto. Lombardia, în jurul capitalei financiare a Italiei, Milano, fiind de departe localitatea cel mai greu lovită, cu 38 de victime.

De atunci, virusul s-a răspândit spre sud, dar cele mai multe cazuri rămân centrate pe punctele de pornire originale, cu adăugarea regiunii Emilia Romagna, învecinată atât cu Lombardia, cât și cu Veneto și care are acum mai multe cazuri decât Veneto.

În total, 2.036 de persoane au fost diagnosticate cu coronavirus, de la 1.694 duminică. Dintre acestea, 149 s-au recuperat, a declarat agenția de protecție civilă.

"Ceea ce este reconfortant este că 50% din cele 258 de persoane care s-au testat pozitiv (în ultimele 24 de ore) nu au simptome sau sunt îngrijite acasă", a declarat Angelo Borrelli, șeful agenției, citat de Reuters.

Guvernul regional al Lombardiei a îndemnat persoanele de peste 65 de ani să rămână acasă, deoarece datele de până acum arată că sunt, de departe, cele mai vulnerabile la boala extrem de contagioasă.

„Toți cei care au murit (în Lombardia) sunt persoane de peste 65 de ani, cu cu probleme de sănătate, în special cardiovasculare”, a spus Giulio Gallera, consilierul regiunii, responsabil pentru politica de bunăstare.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG