Linkuri accesibilitate

Proteste violente la Paris de Ziua Națională a Franței


Un marș organizat la apelul sindicatelor de asistență medicală, susținut de vestele galbene, a dat naștere unor confruntări între manifestanți și poliție la Paris, chiar de Ziua Națională, relatează Le Figaro.

Mai multe mii de persoane au manifestat marți, 14 iulie la Paris, la apelul mai multor organizații sindicale, inclusiv CGT și Solidaires, precum și al celor medicale, care cer mai multe resurse pentru spitale, a menționat AFP.

În timp ce demonstrația infirmierilor, planificată să aibă loc între Republica și Bastilia, se îndrepta spre faimoasa piață, au izbucnit primele tensiuni.

Printre manifestanți au venit și cei de la mitingul organizat de „vestele galbene” în fața Inspectoratului General al Poliției pentru a denunța violența poliției, în prezența anumitor figuri ale mișcărilor rănite în timpul manifestațiilor.

Au fost prezenți și secretarul general al CGT, Philippe Martinez, cântărețul Francis Lalanne și adjunctul (LFI) Eric Coquerel.

Marți, de Ziua Națională a Franței, la Paris s-a desfășurat și o paradă cu tema „O naţiune hotărâtă şi solidară", în onoarea lucrătorilor din domeniul sănătății, paradă care nu a fost una de amploare, din cauza pandemiei, dar cu o încărcătură emoțională, pentru că printre invitații din Place de la Concorde au fost mulți dintre cei aflați în prima linie a luptei cu virusul. Medici, asistente, pompieri, polițiști, cu toții au fost aplaudați de cei prezenți, în frunte cu președintele Emmanuel Macron.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Protestatarii armeni blochează traficul în Erevan
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:06 0:00
XS
SM
MD
LG