Linkuri accesibilitate

Vicepremierul Raluca Turcan: Cea mai mare rată de absorbţie a fondurilor UE de după aderare


Vicepremierul Raluca Turcan

Vicepremierul Raluca Turcan spune că guvernul Orban are cea mai mare rată de absorbție a fondurilor europene de la integrarea României în UE.

„În aceste nouă luni din 2020 am reuşit să atragem 2,2 miliarde de euro şi avem proiecte semnate pentru încă 3,2 miliarde de euro. Ca o comparaţie, între ce a fost şi ce există în momentul de faţă în România, în guvernarea PSD, anul trecut, 1 miliard de euro atraşi, în guvernarea PNL până în acest moment 5,7 miliarde de euro. Avem cea mai mare rată de absorbţie a fondurilor europene de la momentul integrării în Uniunea Europeană şi lucrul acesta arată cât de important este ca un guvern să aibă ca viziune valorificarea potenţialului României ca membră a Uniunii Europene'', a declarat Raluca Turcan, citată de Agerpres.

Declarația a fost făcută după semnarea unor contracte cu fonduri UE care vor fi derulate de Primăria Mangalia.

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, a spus că administraţia sa a reuşit să atragă peste 60 de milioane de euro, din fonduri europene, pentru dezvoltarea unităţii administrativ teritoriale.

„Astăzi am semnat trei contracte în valoare totală de 9 milioane de euro, prin care vor fi construite: o bază sportivă cu trei bazine de înot, o grădină de vară şi vor fi asfaltate trei străzi principale, în vreme ce alte 17 străzi din Mangalia sunt în plin proces de modernizare acum. Peste 60 milioane de euro, bani europeni, au fost atraşi de Primăria Mangalia, în actualul exerciţiu, Mangalia fiind printre puţinele localităţi unde au fost actualizate planurile urbanistice generale'', a spus Cristian Radu.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG