Linkuri accesibilitate

Premierul apără secretarii de stat de la Educație aflați în concediu pentru campanie


Ludovic Orban

Doi secretari de stat din Ministerul Educației au intrat în concediu pentru a putea participa în campania electorală chiar în momentul în care instituția trecea prin cea mai grea încercare, cea a redeschiderii școlilor.

Luminița Barcari și Dragoș Rădulescu și-au luat concediu de odihnă la începutul acestui an școlar, deoarece candidează la alegerile locale și sunt în campanie electorală, a anunțat, luni, ministrul Monica Anisie.

Întrebat despre această situație, premierul Ludovic Orban le-a luat apărarea prin a afirma că ministerul nu stă într-un simplu secretar de stat.

„Ce-ați fi preferat? Să nu-și ia concediu, pentru că au intrat? Le-am dat concediu. Ministerul Educației nu stă într-un secretar de stat. Sunt două doamne, dar cazul uneia nu e legat de campanie electorală strict. Ministerul funcționează la deplină capacitate, are un întreg aparat de lucru și toate funcțiile necesare a fi exercitate pentru deschiderea școlii au fost exercitate", a declarat Ludovic Orban, în cadrul unei conferințe de presă.

Luminița Barcari, care se ocupă la minister chiar de învățământul preuniversitar, candidează la președinția Consiliului Județean Ialomița din partea PNL, iar Dragoș Rădulescu este candidatul PMP la Primăria Ploiești.

Guvernul a aprobat, vineri, o Hotărâre prin care înființează un nou post de secretar de stat în organigrama Ministerului Educației, iar actul normativ a apărut luni în Monitorul Oficial

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG