Linkuri accesibilitate

Marcel Ciolacu, PSD: „Firea a ales calea cea mai grea, să se lupte cu toată lumea”


Marcel Ciolacu a recunoscut înfrângerea partidului său la București, dar a încercat să diminueze victoria lui Nicușor Dan.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, după difuzarea sondajelor la ieșirea de la urne, că în ciuda pierderii Bucureștiului, partidul său a dublat votul politic față de europarlamentarele de anul trecut. „Acest lucru arată clar că PNL a fost sancționat de către bucureșteni pentru haosul și hoțiile din pandemie", a minimalizat el victoria candidatului susținut de PNL și USR PLUS.

Liderul PSD a felicitat-o pe Gabriela Frânceanu Firea pentru hotărârea cu care și-a susținut campania electorală și pentru că „a ales cea mai grea cale, aceea de a se lupta cu toată lumea".

Flancat de fostul premier social-democrat, prim-vicepreședinte PSD, Sorin Grindeanu, și de secretarul general al PSD, Paul Stănescu, de alți lideri PSD, Marcel Ciolacu a adăugat că este totuși cazul să se aștepte numărătoarea oficială a voturilor și a lăsat să se înțeleagă că este nemulțumit de analizele premergătoare zilei votului. „Cred că PSD va ști de acum încolo cu ce firme de sondare să lucreze".

Întrebat dacă vor exista repercursiuni la adresa liderilor de filiale care au pierdut, Ciolacu a spus că „estimările și informațiile pe care le avem ne confirmă că PSD rămâne cel mai mare partid din România, cu cei mai mulți primari aleși. Este o confirmare că suntem pe drumul cel bun, că noul program de reconstrucție al partidului este drumul corect.”

Liderul PSD rămâne optimist în privința alegerilor parlamentare: „Îi invit pe cei de pe locul al treilea în București, Partidul Național Liberal, să ne confruntăm la alegerile generale.”

„Gabriela Firea este un politician de excepție, iar locul dânsei este în prima linie a PSD, chiar dacă a câștigat sau a pierdut.”, a concluzionat Marcel Ciolacu.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG