Linkuri accesibilitate

Candidații PMP la parlament, validați. Tomac și Diaconescu deschid listele la București


România - președintele PMP Eugen Tomac
România - președintele PMP Eugen Tomac

Partidul Mișcarea Populară și-a stabilit listele de candidați la parlament. Anunțul a fost făcut chiar de președintele PMP, Eugen Tomac, care va deschide lista la București pentru Camera Deputaţilor, iar fostul ministru al afacerilor Externe şi al Justiţiei Cristian Diaconescu pe cea de la Senat.

Preşedintele executiv al PMP, Marius Paşcan, va fi cap de listă în judeţul Mureş, a mai anunţat Tomac.

„Viaţa merge înainte, democraţia nu poate fi suspendată, motiv pentru care şi noi, ca partid, ne-am pregătit de alegeri. PMP este al treilea partid ca număr de aleşi după PSD şi PNL, suntem încrezători în şansele noastre. Suntem singurul partid parlamentar care a cerut în Parlament să fie pus în aplicare rezultatul referendumului din 2009 privind reducerea numărului de parlamentari. Este inadmisibil că niciun partid politic nu a depus în Parlament o iniţiativă prin care să reducă numărul de parlamentari”, a declarat Tomac, citat de News.ro, la finalul ședinței Colegiului Național.

El a catalogat drept „un afront direct la adresa democraţiei şi un mesaj de dispreţ faţă de cetăţenii români” faptul că de doi ani proiectul PMP privind aplicarea rezultatului referendumului din 2009 nu a fost dezbătut.

Întrebat despre candidatura Elenei Băsescu pentru alegerile parlamentare din acest an sub sigla PMP la filiala Constanţa, Tomac a spus că nici nu confirmă, nici nu infirmă informaţia, dar că la organizaţia judeţeană Constanţa s-a decis cine va fi primul candidat pe lista pentru Senat, dar nu s-a decis cine va deschide lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor.

„Nu pot să vă confirm şi nici nu pot să vă infirm. Tot ce pot să vă spun este că Elena Băsescu este membru PMP de la crearea partidului. La şedinţa de astăzi nu am discutat acest subiect”, a răspuns Tomac.

XS
SM
MD
LG