Linkuri accesibilitate

DNA cere ridicarea imunității lui Nicolae Bănicioiu pentru luare de mită


Nicolae Bănicioiu
Nicolae Bănicioiu

Procurorii DNA au anunțat că au cerut Parlamentului r idicarea imunității pentru un deputat acuzat de trafic de influență și luare de mită în formă continuată în perioada în care era ministru. Valoarea mitei se ridică la circa 800.000 de euro.

Deși nu este numit în comunicatul de presă, vizat de anchetă este Nicolae Bănicioiu, iar faptele au avut loc în perioada în care a fost ministru al Tineretului și apoi al Sănătății în guvernele conduse de Victor Ponta.

Conform procurorilor, Nicolae Bănicioiu ar fi pretins, în perioada 2012-2014, când era ministrul Tineretului, aproape 1,3 milioane de lei pentru a-și folosi influența asupra ministrului Sănătății, la vremea aceea Eugen Nicolăescu (PNL) pentru a numi manageri de spital pe care doi oameni de afaceri îi puteau controla și pentru a aloca sume de bani spitalelor cu care aceștia aveau contracte.

Mai mult, procurorii susțin că Bănicioiu ar fi primit și o altă mită, de 2,6 milioane de lei, de la aceiași oameni de afaceri, după ce a devenit ministru al Sănătății, în perioada 2014 – 2015.

Nicolae Bănicioiu a fost ministru al Tineretului în Guvernul Ponta în perioada 21 decembrie 2012 – 5 martie 2014, iar în perioada 5 martie 2014 – 17 noiembrie 2015 a fost ministru al Sănătății. El este acum deputat și membru în conducerea Pro România.

Pentru a putea începe urmărirea penală pe numele lui Nicolae Bănicioiu, procurorii DNA au nevoie de încuviințarea plenului Camerei Deputaților de ridicare a imunității.

Comunicatul integral al procurilor DNA

XS
SM
MD
LG