Linkuri accesibilitate

Analiză ADN pentru cinci victime ale incendiului de la Piatra Neamț


Procurorii au încheiat luni seară cercetarea făcută la faţa locului în dosarul incendiului de la secția de terapie intensivă a spitalului județean din Piatra Neamț, a anunțat Parchetul General.

„A fost finalizată cercetarea la faţa locului cu sprijinul experţilor în construcţii şi a celor din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Institutului Naţional de Expertize Criminalistice, Institutului Naţional de Criminalistică din cadrul Poliţiei Române, Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă Petroşani, Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia Investigaţii Criminale şi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ”, transmite Parchetul General.

Au fost făcute expertize ADN pentru stabilirea identităţii a cinci dintre persoanele decedate, pentru că nu au putut fi identificate altfel, şi autopsiile medico-legale ale victimelor.

De asemenea, la cererea procurorilor din Parchetul General, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la judecătoria din Piatra Neamţ a făcut duminică seară o percheziție la sediul și în anexele spitalului, de unde au fost ridicate o serie de înscrisuri și au fost audiați martori.

Ancheta este condusă de procurorul Marius Iacob de la Parchetul General, cel care s-a ocupat în trecut de cercetările în cazul Colectiv sau incendiul de la Maternitatea Giuleşti.

Procurorii au deschis în acest caz un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală şi culpă.

Sâmbătă seară, în jurul orei 18,30, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ a avut loc un incendiu care a afectat secţia de ATI unde erau internaţi, în două saloane, 17 pacienţi.

În incendiu au murit 10 persoane aflate în ATI, iar un medic anestezist a suferit arsuri grave. Alţi şase pacienţi internaţi au fost duşi la Spitalul Mobil de la Leţcani, care este unitate suport COVID. Medicul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, rănit în incendiu, a fost transferat, duminică, la Spitalul Militar "Regina Astrid" din Bruxelles, pentru tratament de specialitate.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG