Linkuri accesibilitate

Membri și simpatizanți USR cer demisia lui Dan Barna


Membrii și simpatizanții USR îi cer demisia lui Dan Barna de la conducerea formațiunii după ce USR a obținut, conform rezultatelor parțiale după numărarea a 99% din voturi, 14,56% la Camera Deputaților și 15,04% la Senat.

UPDATE: Senatoarea Florina Presadă cere demisia conducerii USR-PLUS, susținând că alianța a înregistrat un scor „dezastruos”: „Aroganța voastră și nepotismul ne-au adus aici”.

Senatorul Florina Presadă scrie pe Facebook că rezultatele „dezastruoase” ar trebui să și le asume cei din conducerea prtidului: Barna, Năsui, Ghinea, Voiculescu „și cei care sunteți în gașcă”.

„Demisia de onoare, dacă aveți așa ceva. Fără melodramă, dar duceți partidul pe o linie moartă” și „Domnul Barna...rămâneți în izolare și lăsați politica”, sunt doar două mesaje postate pe Facebook, citate de Mediafax.

Mai mulți membri și simpatizanți USR au scris mesaje pe pagina de Facebook a liderului USR, Dan Barna, la postarea acestuia cu declarațiile de duminică seara. Lui Barna i se cere demisia din funcția de președinte al partidului.

„Demisia de onoare, dacă aveți așa ceva. Fără melodramă, dar duceți partidul pe o linie moartă”, este unul dintre mesaje.

„Domnule Dan Barna, cu respect vă spun, ați greșit că nu v-ați retras după alegerile prezidențiale. O spun ca votant Usr+. Ați tras în jos munca multor oameni. De ce? De ce nu puteți renunța? Vine un moment când trebuie să acceptați greșelile făcute și să lăsați alți oameni să ridice partidul”, est un alt mesaj.

„Și eu sper să existe o urmă de demnitate și să demisionați, domnule Barna. Unde e azi PSD e și o urmare a felului în care ați condus USR. E timpul ca împreună cu Ghinea să vă asumați eșecul usturător de azi. Dacă nu înțelegeți nici acum mesajul electoratului vostru probabil că o să îngropati complet partidul”, a spus un alt internaut.

„USR-PLUS - 22,36% în mai 2019. Azi, 16%. Demisia”.

„Da, este clar că deja încearcă să prostească lumea, era de așteptat de la un personaj cu un asemenea caracter. La europarlamentare au avut 22.4%, acum sunt la 15%, lumea nici nu a mai ieșit la vot dar este clar că Dan Barna nu vrea să plece. Cred că este cazul să luam partidul înapoi”, este un alt mesaj pe Facebook.

Altul îi transmite lui Dan Barna să rămână în izolare: „Domnul Barna...rămâneți în izolare și lăsați politica!! Demisia !! 15% este un rezultat rușinos”.

La alegerile europarlamentare din 2019 alianța USR-PLUS a obținut 22,4 la sută din voturi, urmând scăderea de acum la circa 15%.

„Este un rezultat istoric al USRPLUS: Am reușit să dublăm rezultatul din 2016. Sunt convins că vom face agenda Guvernului", spunea Dan Barna, după apariția rezultatelor din exit-poll.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG