Linkuri accesibilitate

Peste 4 milioane de oameni, vaccinați deja anti-COVID


Romania Pfizer
Romania Pfizer

Statele Unite au administrat deja în jur de 1,9 milioane de doze, potrivit Centrului pentru Controlul Bolilor, CDC. În total au fost vaccinate în jur de 4,2 milioane de persoane în întreaga lume, potrivit centralizării făcute de agenția Bloomberg.

Cea mai mare campanie de vaccinare din istorie a început, scriu jurnaliștii americani, care descriu amploarea logisticii din spatele vaccinării a miliarde de oameni.

În Statele Unite au fost alocate numai pentru săptămâna viitoare 5,1 milioane de doze de vaccin produs de Pfizer și 6 milioane de doze produse de Moderna. Ambele vaccinuri impun două administrări, la distanță de câteva săptămâni.

Calculele Bloomberg mai arată că la acest moment sunt rezervate 8,1 miliarde de doze de vaccin, suficient cât să imunizeze jumătate din populația planetei, dacă serul ar fi distribuit unitar.

Însă gradele diferite de dezvoltare și diferențele de logistică nu vor permite tuturor țărilor să țină pasul. Se estimează că statele mai sărace vor putea beneficia cu adevărat de vaccin pe scară largă abia din 2022.

XS
SM
MD
LG