Linkuri accesibilitate

Vaccinul AstraZeneca promite eficacitate 100%


Vaccinul dezvoltat de Astra Zeneca ar putea avea o eficacitate perfectă, susțin dezvoltatorii serului, cu doar câteva zile înainte de evaluarea finală. Cercetătorii transmiteau recent că după analize suplimentre ar fi descoperit că o jumătate de doză ar putea fi mai utilă decât una întreagă.

În grupa de voluntari care au primit primit jumătate de doză de vaccin în prima fază eficienţa a fost de peste 90 la sută, în timp ce pentru cei care au fost vaccinaţi cu două doze eficienţa a fost de 62 la sută.

Acum cercetătorii Astra Zeneca și colegii lor de la Universitatea Oxford revin și spun că ar fi eliminat greșelile strecurate în procesul de testare.

”Credem că am găsit formula câştigătoare şi felul în care să ajungem la o eficacitate care, prin două doze, să fie la fel de mare ca a celorlalte” vaccinuri împotriva covid-19, anunţă directorul general Pascal Soriot în presa britanică. Vaccinul AstraZeneca asigură o ”protecţie de 100%” împotriva tuturor formelor grave de COVID-19, dă asigurări Pascal Soriot.

France Presse amintește că autoritatea britanică de reglementare MHRA urmează să se pronunţe în următoarele zile, în vederea unei utilizări - începând de la 4 ianuarie. Guvernul de la Londra a rezervat în jur de 100 de milioane de doze, mai ales că serul Astra Zeneca /Oxford se poate depozita la temperaturi care să nu implice o logistică atât de complexă.

XS
SM
MD
LG