Linkuri accesibilitate

Papa Francisc se va vaccina: „Nu te joci doar cu sănătatea ta, ci și cu viața altora"


Papa Francisc se va vaccina împotriva Covid-19 săptămâna viitoare când va începe campania de vaccinare la Vatican.

„Săptămâna viitoare”, a spus Papa, „vom începe să o facem aici, la Vatican, și eu m-am programat. Trebuie să facem asta”, a spus Suveranul Pontif, citat de Reuters.

El a arătat că vaccinarea este o decizie etică pentru că la mijloc nu e vorba doare de sănătatea și viața fiecăruia ci de a tuturor celor care se pot infecta.

„Cred că din punct de vedere etic toată lumea ar trebui să ia vaccinul”, a spus Papa într-un interviu acordat postului TV Canale 5.

Papei Francisc, în vârstă de 84 de ani, i s-a îndepărtat o parte a unui plămân, în timpul unei boli când era tânăr în Argentina natală, ceea ce îl face vulnerabil la boală.

„Când eram copil, îmi amintesc că era o epidemie de poliomielită, din cauza căreia mulți copii au rămas paralizați și așteptam cu disperare un vaccin", a povestit Papa Francisc.

„Apoi am crescut în umbra vaccinurilor, împotriva rujeolei, împotriva acestuia, împotriva aceluia, vaccinuri care erau făcute copiilor".

„Nu știu de ce cineva spune: „Nu, vaccinul este periculos”, dar dacă doctorii îl prezintă ca un lucru care poate fi bun, care nu prezintă riscuri speciale, de ce să nu-l facem?" s-a întrebat Papa Francisc.

Vaticanul are aproximativ 450 de cetățeni, inclusiv Papa Francisc, și va lansa propria campanie de vaccinare împotriva coronavirusului.

XS
SM
MD
LG