Linkuri accesibilitate

Nicușor Dan anunță că primăria renunță la procesele împotriva presei


ROMANIA -- Bucharest's new city mayor Nicusor Dan delivers a speech during a swearing-in ceremony in Bucharest, October 29, 2020
ROMANIA -- Bucharest's new city mayor Nicusor Dan delivers a speech during a swearing-in ceremony in Bucharest, October 29, 2020

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că instituția pe care o conduce va renunța la dosarele din instanță care au fost pornite de fosta administrație „împotriva presei și opozanților”.

Nicușor Dan a publicat și lista cu jurnaliștii sau persoanele publice care se află în litigiu cu Primărie Generală a municipiului București. Primarul susține că predecesoarea sa, Gabriela Firea, a deshcis procese împotriva celor care au criticat-o și a solicitat daune morale de câte 100.000 de euro fiecăruia.

„Consider că este inacceptabil să te folosești de o instituție publică pentru imaginea ta și, mai grav, pentru a-i intimida pe cei care exprimă un alt punct de vedere. Îmi doresc să schimbăm această atitudine și acest mod de a lucra cu cetățenii. Libertatea de exprimare este un atribut al unei democrații sănătoase. Ea trebuie încurajată, nu intimidată. Iar Noul București pe care îl promovez înseamnă transparență și parteneriat onest cu toți cetățenii Bucureștiului”, a spus Nicușor Dan.

Acesta a arătat că primăria renunță luni, 11 ianuarie, la opt procese. Este vorba de litigii deschise împotriva următoarelor persoane: Robert Turcescu, Roxana Wring, Octavian Berceanu, Laurențiu Sirbu, Oana Costea, Adevărul, Libertatea, Cătălin Deaconescu, Gigel Știrbu, Irina Zamfirescu, Ana Poenariu, Roxana Jipa.

„Sunt alte 3 procese la care vom renunța când vor fi motivate hotărârile judecătorești din prima instanță, pe care nu le vom ataca, cu: Curentul, Alexandru Panait, Iulia Nueleanu, Vlad Alexandrescu, Libertatea, Cătălin Tolontan. Mai sunt 5 procese deja pierdute definitiv de primărie, cu: Ziarul Național, Andrei Coman, Gabriela Stanciu, Cristian Bușoi, BMC Truck Bus, Cătălin Tolontan, Violeta Alexandru”, a mai scris Nicușor Dan.

XS
SM
MD
LG