Linkuri accesibilitate

Contul de YouTube al lui Donald Trump, închis pentru „incitare la violență”


US President Donald Trump speaks to supporters from The Ellipse near the White House on January 6, 2021.
US President Donald Trump speaks to supporters from The Ellipse near the White House on January 6, 2021.

Platforma YouTube, deținută de Alphabet Inc, a anunțat că a suspendat canalul președintelui american în exercițiu, Donald Trump, motivând că acesta a încălcat politicile de incitare la violență, după violențele de la Capitoliu de săptămâna trecută, anunță Reuters.

YouTube se alătură astfel numeroaselor rețele sociale care se distanțează de cei care au încurajat violențele care au avut loc la Washington și care au șocat întreaga lume.

Potrivit Reuters, de pe canalul lui Trump nu mai pot fi încărcate noi videoclipuri sau fluxuri live pentru cel puțin șapte zile. Interdicția s-ar putea prelungi și ulterior, a precizat Youtube într-un comunicat.

În urma unui îndemn făcut de președintele american Donald Trump, mai mulți susținători de ai săi au atăcat clădirea Capitoliului, miercurea trecută. Incidentele au avut loc în timp ce Congresul încerca să valideze victoria electorală a președintelui ales, Joe Biden. Trump a invocat presupuse fraude electorale însă, după ce situația a degenerat, a condamnat violențele.

Cinci persoane, printre care și un ofițer de poliție, au murit în urma incidentelor.

Facebook și Twitter au fost primele platforme care au eliminat conturile lui Donald Trump, precum și conținutul acestora.

XS
SM
MD
LG