Linkuri accesibilitate

„Ca să ne vindecăm, trebuie să ne aducem aminte”. Primul discurs al lui Joe Biden la Washington, în memoria victimelor COVID


Președintele-ales Joe Biden a vorbit despre memorie și vindecare celor peste 400.000 de victime pe care pandemia le-a făcut numai în SUA.

Președintele-ales Joe Biden a vorbit despre memorie și vindecare celor peste 400.000 de victime pe care pandemia le-a făcut numai în SUA în primul său discurs în capitala Statelor Unite, pe esplanada de la Monumentul lui Lincoln.

„Ca să ne vindecăm, trebuie să ne aducem aminte. Uneori amintirile sunt dureroase, însă doar așa ne putem vindeca. Este important să facem asta ca națiune. De aceea ne aflăm azi aici. Între apus și răsărit, să lăsăm luminile să strălucească în întuneric de-a lungul bazinului sacru și să ni-i amintim pe toți cei pe care i-am pierdut”, a spus Biden, cu trimitere la cei peste 400.000 de americani care și-au pierdut viața din cauza pandemiei de coronavirus.

În spatele său s-au aprins 400 de lumini de-a lungul bazinului cu apă de la Monumentul lui Lincoln, iar cântăreața de gospel Yolanda Adams a cântat Hallelujah.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urmările distrugerii barajului Nova Kakhovka din regiunea ucraineană Herson
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:47 0:00
XS
SM
MD
LG