Linkuri accesibilitate

Aproape 60% dintre angajații din serviciile rezidențiale, vaccinați


Aproape 60% dintre angajații din serviciile rezidențiale aflate în subordinea DGASPC-urilor, care au optat pentru vaccinare, au primit deja prima doză de vaccin, conform unui comunicat de presă al Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA), publicat miercuri.

ANDPDCA a publicat pe site-ul andpdca.gov.ro situația vaccinărilor personalului și a beneficiarilor din serviciile rezidențiale aflate în subordinea DGASPC-urilor. Situația va fi centralizată săptămânal de specialiștii din cadrul instituției și poate fi consultată aici.

Până în data de 18 ianuarie, 11.097 de angajați au optat pentru vaccinare. Dintre aceștia, 6574 au primit cel puțin prima doza de vaccin, adică aproximativ 60%.

De asemenea, 15.320 de beneficiari ai serviciilor rezidențiale aflate în subordinea DGASPC-urilor au optat pentru vaccinare. Până la data de 18 ianuarie, 3708 au primit deja cel puțin o doză de vaccin, adică aproximativ 24%.

Numărul cel mai mare de cereri, peste 2000, a venit din partea angajaților din regiunea Sud-Vest Oltenia. Tot aici este și cel mai mare număr de vaccinări: 1585. În regiunea Sud-Vest Oltenia se înregistrează și cel mai mare număr de beneficiari vaccinați: 962.

Județele cu cele mai multe opțiuni pentru vaccinare în rândul angajaților au fost Constanța (559), Botoșani (568) și Municipiul București (836). Referitor la opțiunile beneficiarilor, 741 de solicitări au venit din serviciile rezidențiale din București, 822 din Constanța și 1014 din Mureș, conform comunicatului.

XS
SM
MD
LG