Linkuri accesibilitate

Departamentul de Stat critică Ungaria după închiderea singurului post de radio independent


Viktor Orban, the Hungarian prime minister takes part in a radio interview on February 5th 2020.
Viktor Orban, the Hungarian prime minister takes part in a radio interview on February 5th 2020.

Departamentul de Stat al SUA critică într-un comunicat oficial „declinul pluralismului media” în Ungaria. SUA se arată „profund îngrijorat” după ce un mare post de radio independent a fost lăsat lăsat de autorităţi fără posibilitatea de a emite.

Suntem profund îngrijorați de declinul pluralismului media. Pierderea iminentă a licenței a unuia dintre cele mai populare posturi de radio, Klubradio, amenință încă o voce independentă din Ungaria. SUA împărtășește îngrijorările susținătorilor internaționali ai libertății presei și ale multor maghiari față de declinul pluralismului media”, se arată într-un comunicat semnat de Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, citat de G4Media.

SUA cred că diversitatea de voci și opinii independente este esențială pentru democrație, și cerem Guvernului Ungariei să promoveze un mediu jurnalistic deschis. SUA sunt dedicate strângerii parteneriatului cu Ungaria, un aliat NATO, și promovării agendei administrației Biden de susținere a instituțiilor democratice, drepturilor omului și statului de drept”, se mai arată în comunicatul oficial al Departamentului de Stat.

Klubradio, primul post independent de radio din Ungaria, va înceta să mai emită de duminică seara după ce a pierdut în apel marţi, rămânând fără licenţă pentru că autoritățile susține că „a încălcat regulile”, a anunţat marţi managerul său, Andras Arato.

După ce timp de 4 ani administrația Trump a trecut cu vederea toate atacurile lui Victor Orban la adresa presei libere, criticile Departamentului de Stat față de închiderea iminentă a Klubradio reprezintă o schimbare majoră de direcție a noii administrații de la Washington, potrivit G4Media.

XS
SM
MD
LG