Linkuri accesibilitate

Patru elevi și un profesor din București, testaţi pozitiv cu COVID-19


A fost confirmat primul elev cu coronavirus
A fost confirmat primul elev cu coronavirus

Patru elevi și un profesor de la trei școli din București au fost testați pozitiv cu COVID-19.

UPDATE: Alți trei elevi și un profesor din Sectorul 4 au fost testaţi pozitiv cu SARS-CoV-2, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 4

Este vorba despre un elev de la Şcoala Gimnazială nr. 190, din clasa a IV-a, un elev de la Şcoala Gimnazială nr. 113, de clasa I, un elev de la Şcoala Gimnazială nr. 79, în clasa a III-a, un profesor de la Şcoala Gimnazială nr.129.

Cursurile se vor suspenda conform noului ordin comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii, care prevede că, la apariţia unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învăţământ preşcolar sau clasă de învăţământ primar, cursurile se suspendă pentru o perioadă de 14 zile.

Un elev de la Şcoala "Sfântul Andrei" din Sectorul 6 a fost confirmat cu noul coronavirus, a declarat, joi, pentru Agerpres, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marina Manea.

Este vorba despre un elev din învăţământul primar.

„Da. Se confirmă. (...) Dar copilul a făcut testul după ce a plecat de la şcoală, că avea simptome", a precizat inspectorul.

Clasa din care face parte elevul infectat are 28 de elevi dintre care 26 au mers luni la ore, pentru că două familii au optat pentru școala online și în semestrul al doilea.

Elevii au fost la școală doar luni și marți. De ieri au rămas acasă și vor face ore online în următoarele două săptămâni.

XS
SM
MD
LG