Linkuri accesibilitate

Stelian Ion: Am semnat propunerea legislativă pentru desființarea Secției Speciale


Stelian Ion a trimis către Guvern proiectul de lege prin care se desființează secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, anunţă că a trimis, vineri dimineaţa, la Guvern proiectul legislativ pentru desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, subliniind că avizul negativ dat de CSM este unul consultativ.

În această dimineaţă, am semnat şi am trimis către Guvernul României propunerea de proiect legislativ de desfiinţare a SIIJ. După cum ştiţi, ieri a fost o şedinţă în cadrul CSM, o şedinţă lungă, în care s-a dezbătut acest proiect. S-a dat un aviz negativ. Vreau să fac precizarea că avizul este consultativ şi am decis, în urma analizării tuturor argumentelor, să trimit mai departe acest proiect de desfiinţare a SIIJ. Este important să readucem normalitate în sistemul de justiţie”, a spus Stelian Ion, care a adăugat că desfiinţarea acestei secţii înseamnă o normalizare.

Este o promisiune pe care am făcut-o, este un punct foarte clar şi bine definit în programul de guvernare şi ne respectăm toate aceste promisiuni. Bineînţeles, am ascultat toate argumentele, dar argumentele acelea pot fi avute în vedere într-un alt context. Vom discuta pe legile justiţiei şi vom vedea dacă este nevoie de alte ajustări", a declarat, într-o conferinţă de presă, ministrul Stelian Ion.

Ministrul Jusției a mai spus că scopul secției speciale a fost acela „de a pune presiune pe magistrații onești, care și-au făcut treaba”.

Am văzut și anomalii inimaginabile, anchetarea unor înalți funcționari europeni, încercări de oprire de a accede la o anumită funcție europeană, prin acte declarate ilegale ulterior de judecători. Magistrați din cadrul CSM, chemați în scop de intimidare la această secție, s-a văzut că aceste descinderi la secția specială nu au fost întemeiată”, a mai declarat ministrul Justiției.

Stelian Ion a spus că proiectul va merge mai întâi la guvern, iar apoi, după ce va fi adoptat, va merge în parlament.

Ministrul Justiției a făcut referire și la Direcția Națională Anticorupție.

În privința atacurilor la DNA, a fost o campanie susținută, cu exagerări masive, care nu aduce nimic bun. Nu putem ajunge la concluzia că DNA nu ar fi o instituție de încredere, că alte categorii pot fi anchetate de DNA, dar nu și magistrații. Eu am încredere în DNA, la fel susțin activitatea DIICOT”, a mai spus Ion.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG