Linkuri accesibilitate

Raluca Turcan: Nimeni nu şi-a propus să desfiinţeze sporurile bugetarilor


Ministrul Muncii a declarat că

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a declarat, joi, la Constanţa, că guvernanţii nu şi-au propus să desfiinţeze sporurile salariale acordate bugetarilor. Ministrul a declarat în mai multe rânduri că România va avea o nouă lege a salarizării.

Întrebată dacă sporurile bugetarilor vor mai exista în noua lege, ministrul Muncii a spus că vrea să demonteze o ştire falsă care se propagă în ultimul timp.

Aş vrea să demontez un fake news care se propagă în ultimele ore. Nimeni nu şi-a propus să desfiinţeze sporurile bugetarilor", a menţionat Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, sporurile salariale trebuie să fie acordate pe baza a două principii - categorii de muncă speciale şi motivarea.

Sporurile trebuie să aibă două principii de bază pentru care sunt acordate. Unul este acela pentru categorii de muncă speciale care necesită sporuri şi un alt principiu este acela al motivării", a spus Turcan.

Ministrul a adăugat că ar trebui să se ţină cont mai mult de partea de salarizare decât de cea de sporuri, atunci când cineva îşi negociază un venit.

Ne dorim, de asemenea, ca salariile în plată să ţină mult mai mult cont de partea de salarizare decât de partea de sporuri şi atunci când cineva îşi negociază un venit şi stabileşte un venit, inclusiv în sistemul public, să fie atras în primul rând de salariu şi mai puţin de partea de suplimentare a salariului cu sporuri. De aceea, încerc să explic inclusiv un raţionament matematic. Chiar dacă operăm modificări pe sporuri, nu intenţionăm să scădem venitul, ci dimpotrivă, salariile să fie oarecum egalizate şi acestea să fie suplimentate doar pe bază de principii foarte clare, cu sporurile", a declarat Turcan.

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale s-a aflat, joi, la Casa Judeţeană de Pensii şi Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Constanţa.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Când preoții trec de la teorie la faptă. Școala de șah de la biserică
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:34 0:00
XS
SM
MD
LG