Linkuri accesibilitate

Israelul anunţă că dezvoltă, împreună cu SUA, noul scut antirachetă Arrow-4


Benny Gantz, ministrul Apărării
Benny Gantz, ministrul Apărării

Israelul a anunţat joi că dezvoltă un nou scut antirachetă, Arrow-4, în colaborare cu Statele Unite, ca parte a sistemului defensiv multistrat construit pentru a contracara ameninţarea iraniană, transmite Reuters.

Interceptoarele israeliene Arrow-2 şi Arrow-3 sunt deja operaţionale în cadrul unui sistem defensiv multistrat destinat să distrugă rachete inamice în atmosferă şi în spaţiul extraterestru.

„Dezvoltarea Arrow-4 împreună cu partenerii noştri americani va avea ca rezultat un salt tehnologic şi operaţional, pregătindu-ne pentru câmpul de luptă al viitorului şi pentru ameninţările în evoluţie din Orientul Mijlociu şi dincolo de acesta”, a afirmat ministrul apărării, Benny Gantz, într-un comunicat.

Ministerul Apărării precizează că principalul contractant pentru Arrow-4 va fi compania Israel Aerospace Industries, iar din proiect mai fac parte Boeing şi Elbit Systems (din Israel).

Liderii israelieni au descris programul balistic al Iranului drept o ameninţare pentru Israel şi pentru lume. În schimb, Republica islamică afirmă că acest program este defensiv şi cu rol de descurajare a atacurilor.

XS
SM
MD
LG