Linkuri accesibilitate

Ioan Niculae, condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul Interagro


Romania: Ioan Nicolae
Romania: Ioan Nicolae

Omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat, joi, la 5 ani de închisoare în dosarul Interagro, potrivit minutei instanței, citate de G4Media.

Patronul grupului Interagro a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani.

În acelaşi dosar, Gheorghe Bunea Stancu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila şi fost preşedinte al PSD Brăila, a fost achitat pentru trafic de influenţă.

Decizia este definitivă și nu mai poate fi atacată. Instanța i-a interzis lui Niculae și dreptul de a fi acționar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale, pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei principale.

Ioan Nicolae a absentat de la ultimul termen din proces, fiind internat într-o clinică din Milano/Italia, unde s-ar reface după infectarea cu COVID- 19, astfel cum a precizat avocatul său în sala de judecată.

Ioan Niculae a mai făcut închisoare într-un alt dosar de corupție. El este patronul clubului de fotbal Astra Giurgiu.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG