Linkuri accesibilitate

Robert Cazanciuc critică desființarea Secției Speciale


Robert Cazanciuc a scris pe Facebook că abia așteaptă dezbaterile din Parlament pentru proiectul de lege privind desființarea Secției Speciale

Fostul ministru al Justiției din partea PSD, Robert Cazanciuc, critică adoptarea proiectului de lege prin care se desființează Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

Într-o postare pe Facebook, Cazanciuc susține că asumarea de către Guvernul Cîțu a unui astfel de proiect este de fapt „un amestec grosolan politic în treburile justiției”. Fostul ministru spune că așteaptă dezbaterile din Parlament pe acest proiect.

Citiți și: Florin Cîțu: Am adoptat proiectul de lege pentru desfiinţarea Secţiei Speciale VIDEO

Ministrul Justiției nu are, potrivit legii, niciun instrument legal să evalueze activitatea unei structuri de parchet, aprecierile sale cu privire la eficiența SIIJ fiind de natură eminamente politică”, arată Cazanciuc.

Fostul ministru susține că argumentul numărului mic de rechizitorii în susținerea proiectului de lege amintește de perioada stalinistă, în care rechizitoriile erau întocmite la comandă politică fără niciun fel de probe care să dovedească săvârșirea unei infracțiuni.

Guvernul Cîțu arată încă o dată desconsiderarea instituțiilor și a poporului român, asumându-și acest act, contrar recomandărilor Comisiei de la Veneția și Comisiei Europene de a ține cont de avizele CSM, contrar intereselor României de a avea magistrați independenți care să poată lua decizii fără niciun fel de influențe externe, în acord cu legea, probele și propria conștiință”, mai arată Cazanziuc.

Robert Cazanciuc scrie pe Facebook că așteaptă proiectul de lege în Parlament
Robert Cazanciuc scrie pe Facebook că așteaptă proiectul de lege în Parlament

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Echipele de salvare montană din Bulgaria se bazează în mare măsură pe voluntari
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:19 0:00
XS
SM
MD
LG