Linkuri accesibilitate

Peste 1.400 de elevi și profesori, confirmați cu COVID-19 de la redeschiderea școlii


Elevii au început al doilea semestru pe 8 februarie
Elevii au început al doilea semestru pe 8 februarie

Ministerul Educației arată că, în ultimele două săptămâni, peste 1.400 de elevi și angajați din școli au fost confirmați cu COVID-19.

Statistica oficială arată că numărul total de cazuri la nivel național înregistrate în școli în perioada 8-19 februarie, până la ora 18.00, sunt:

  • Număr clase cu activitate suspendată în perioada 8-19 februarie: 730
  • Număr elevi confirmați în perioada 8-19 februarie: 809
  • Număr angajați confirmați în perioada 8 - 19 februarie: 638

Ordinul comun al ministerelor Educației și Sănătății arată că școlile funcționează după trei scenarii:

  • În scenariul 1, în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID-19 din localitate este mai mică sau egală cu 1 la mia de locuitori, merg la unităţile de învăţământ toţi preşcolarii şi elevii.
  • În scenariul 2, în care incidenţa este mai mare de 1 la mia de locuitori, dar mai mică sau egală cu 3, au loc cursuri faţă în faţă pentru preşcolari, elevii din învăţământul primar, cei din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a şi din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, restul elevilor învăţând în sistem online.
  • În scenariul 3, unde incidenţa COVID-19 din localitate este mai mare de 3 la mia de locuitori, participă la cursuri preşcolarii şi elevii din învăţământul primar, iar restul elevilor fac cursuri online.
XS
SM
MD
LG