Linkuri accesibilitate

Ghidul de finanţare pentru spitale, pus în consultare până la 7 martie


Ministerul Sănătății vrea să finanțeze două tipuri de proiecte care urmăresc consolidarea infrastructurii medicale

Ministerul Sănătăţii anunţă lansarea în consultare publică, prin Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a Ghidului solicitantului „Creşterea siguranţei pacienţilor în structuri spitaliceşti publice care utilizează fluide medicale”.

Proiectele care pot obţine acest tip de finanţare europeană vizează investiţii în creşterea securităţii la incendiu în spitalele COVID-19.

Ministerul Sănătății a explicat că, în cadrul apelului, se pot finanţa două tipuri de proiecte care urmăresc consolidarea infrastructurii medicale pentru a face faţă provocărilor ridicate de combaterea epidemiei de COVID-19:

  • Primul tip de proiecte finanţează instalarea de sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii, cu acoperire totală, şi de detectare, semnalizare şi alarmare în cazul depăşirii concentraţiei maxime admise de oxigen în atmosferă pentru creşterea gradului de securitate la incendii. Valoarea maximă a finanţării pentru acest tip de proiecte este de 100.000 de euro.
  • Cel de-al doilea tip de proiecte vizează reabilitarea/modernizarea/extinderea infrastructurii electrice, de ventilare şi tratare a aerului, precum şi infrastructura de fluide medicale. Valoarea maximă pentru acest tip de proiecte este de 1,5 milioane de euro.

Ministerul Sănătăţii vine în sprijinul unităţilor sanitare şi, împreună cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, oferă resurse financiare din fonduri europene pentru realizarea investiţiilor necesare creşterii siguranţei în spitalele COVID-19 în ceea ce priveşte securitatea la incendii şi modernizarea infrastructurii de fluide medicale. Este important ca spitalele care nu au identificat resurse financiare pentru astfel de investiţii să depună proiecte pentru aceste finanţări atât de necesare creşterii siguranţei pacienţilor şi personalului medical”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii coordonator al proiectelor de investiţii, dr Ioana Mihăilă.

Ghidul solicitantului va sta în consultare publică prin Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene până la data de 7 martie.

În total, pentu proiectele prevăzute în ghid sunt alocate 50 milioane euro, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 (POIM).

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG