Linkuri accesibilitate

Forma finală a bugetului pentru 2021, aprobată luni seară de Guvern


Guvernul condus de Florin Cîțu a adoptat luni seara proiectul de buget pe 2021

Guvernul a aprobat, luni seară, proiectul Legii bugetului de stat pentru 2021 în forma finală, cu avizul Consiliului Legislativ.

Ședința de Guvern a avut loc după ce luni premierul Florin Cîţu a participat, în plenul Camerei Deputaţilor, la "Ora prim-ministrului", la solicitarea PSD, care a propus tema dezbaterilor: „Bugetul tăierilor: moartea economică a României".

Citiți și: Cîțu: „PSD vrea să vadă cât rezist la înjurături”. Circ în Parlament, Opoziția a adus o coasă

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, liderul PNL, afirma că, după adoptarea în forma finală, cu avizul Consiliului Legislativ, proiectul Legii bugetului de stat va fi transmis în Parlament cel mai probabil marţi.

Se ştie că a venit abia în cursul zilei de astăzi avizul Consiliului Legislativ şi, procedural, chiar dacă nu există o modificare a Legii bugetului de stat în urma avizului Consiliului Legislativ, trebuie adoptat bugetul în urma avizului Consiliului Legislativ. Cel mai probabil, Legea bugetului de stat şi Legea asigurărilor sociale de stat vor fi trimise în cursul zilei de mâine către Parlament", preciza Orban, luni, la Parlament.

Tot în şedinţa de luni, Executivul a aprobat, printr-o hotărâre, modificarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 200/2006 privind constituirea şi utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanţelor salariale, aprobate prin HG 1.850/2006, care permite plata salariilor restante minerilor de la CH Hunedoara care au protestat timp de mai multe zile prin blocarea în subteran la minele Lupeni şi Lonea.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG