Linkuri accesibilitate

Alexei Navalnîi, cel mai probabil mutat într-un lagăr de muncă


Rusia - Alexei Navalnîi, pe 20 februarie, în așteptarea sentinței de condamnare

Alexei Navalnîi a fost mutat joi din închisoarea din Moscova, unde-și execută pedeapsa de doi ani și opt luni pentru încălcarea eliberării condiționate.

Anunțul a fost făcut de avocatul său, Vadim Kobzev, citat de Reuters.

Mișcarea poate însemna că Navalnîi a fost mutat într-un lagăr de muncă din afara capitalei ruse, arată sursa citată.

Cel mai virulent opozant al președintelui Vladimir Putin, Navalnîi a fost închis la începutul acestei luni pentru presupuse încălcări ale condiționării condiționate legate de un caz de delapidare, dosar despre care a spus că a fost instrumentat politic, lucru negat de autorități.

Navalnîi a fost otrăvit în Siberia, în vara anului trecut cu o neurotoxină din grupul Noviciok iar după primul ajutor primit la un spital din Omsk, a fost transferat la un spital din Germania, unde a stat în comă.

Când a revenit, la începutul anului la Moscova, el a fost arestat de pe aeroport pe motiv că nu s-a prezentat la penitenciar, așa cum cerea sentința de condamnare cu suspendare.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urmările distrugerii barajului Nova Kakhovka din regiunea ucraineană Herson
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:47 0:00
XS
SM
MD
LG