Linkuri accesibilitate

Simulare BAC 2021| Elevii susțin luni proba de limba română


Simulare BAC 2021. Elevii de clasa a XII-a și a XIII-a susțin luni proba scrisă la limba română
Simulare BAC 2021. Elevii de clasa a XII-a și a XIII-a susțin luni proba scrisă la limba română

Simularea examenului naţional de bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a începe luni cu proba la Limba şi literatura română. Marți, 23 martie, are loc simularea probei obligatorii a profilului - Matematică sau Istorie.

Pe 24 martie va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării - proba E.d), iar pe 25 martie, simularea probei la Limba şi literatura maternă - proba E.b).

Din cauza carantinei, elevii din 78 de licee din toată țara nu susțin simularea în perioada 22-25 martie. Ei vor susține examenele la o dată aprobată de inspectoratul școlar.

Ministerul Educației a făcut precizări cu privire la acest lucru, iar elevii înmatriculaţi în școlile din localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a depăşit nivelul de 6/1.000 de locuitori vor putea susţine simulări ale examenelor naţionale, cu prezenţă fizică, după încetarea măsurilor de carantinare, conform unui calendar aprobat de inspectoratele şcolare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021. În această situaţie, subiectele vor fi elaborate la nivelul inspectoratelor şcolare.

Potrivit acestuia, pentru asigurarea protecţiei sanitare, unităţile de învăţământ vor putea decide, în funcţie de infrastructură, ca în zilele în care se organizează simulări ale examenelor naţionale activitatea celorlalte clase să se desfăşoare online, indiferent de scenariul de organizare şi desfăşurare a cursurilor valabil în zilele respective.

Duminică seara, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a scris într-o postare pe Facebook că îndeamnă școlile să ia măsuri pentru respectarea tuturor regulilor, mai ales acum, având în vedere agravarea situaţiei epidemiologice.

"Solicit tuturor celor 1.499 de licee care organizează simulări să acorde o atenţie sporită respectării tuturor regulilor de distanţare, aerisirii corespunzătoare a sălilor de clasă, precum şi purtării măştilor de protecţie", a scris Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a spus că vrea ca școlile să fie închise ultimele, pentru că în școli elevii nu se îmbolnăvesc.

Susţin în continuare principiul conform căruia şcolile trebuie închise ultimele, doar dacă situaţia epidemiologică o impune. În şcoli se respectă regulile de protecţie împotriva îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 mai riguros decât în multe alte locuri. Educaţia nu te îmbolnăveşte, educaţia te ajută să te protejezi învăţând să respecţi regulile! Măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 trebuie luate pe toate planurile, cu rigurozitatea şi prudenţa necesare. Măsura de închidere a şcolilor fără alte măsuri complementare nu va produce efectul dorit. Cu toţii facem eforturi să depăşim cu bine această perioadă. În aceste condiţii, dacă măsura închiderii şcolilor nu va avea efectul scontat, vor fi generate noi pierderi în educaţie şi tulburările de socializare în rândul elevilor se vor agrava", a mai scris ministrul Educaţiei pe Facebook.

Calendar Simulare BAC 2021

22 martie 2021- Proba E)a)- Limba și literatura română;

23 martie 2021- Proba E)c)- Proba obligatorie a profilului - Matematică sau Istorie

24 martie 2021- Proba E)d)- Proba la alegere a profilului;

25 martie 2021- Proba E)b)- Limba și literatura maternă

XS
SM
MD
LG